Royal Opera House

03 November 2004 - 06 November 2004 , Koncert, teater, forestillinger
Storbritannien - London

The Anatomy of A Storyteller af Arc Dance. Danseforestilling skabt af den dansk-engelske koreograf Kim Brandstrup.

Danseforestilling skabt af den dansk-engelske koreograf Kim Brandstrup, hvis kompagni, Arc Dance, hører til de førende på den moderne engelsk scene, med et klart fortællende aspekt. Også herhjemme har Brandstrup koreograferet for f.eks. Det Kongelige Teater.

Forestillingen struktureres i 13 afsnit (Helten, Forhindringen, Den første prøve, Hjælperen etc.), der afspejler det traditionelle folkeeventyrs mekanismer - og afslører, hvordan Andersen underminerer og forlænger disse regler. Derved skaber han et mærkeligt og tvetydigt univers af ironi, karikatur og naivitet ? såvel som af resignation, lidelse og selvopofrelse.

Forestillingen foregår i et virtuelt landskab af tekstlige og rytmiske transformationer, som skabes gennem en serie projektioner af kunstige eller animerede modeller, der er bygget og filmet af de estimerede filmskabere Brothers Quaye. Projektionerne deler scenen ind i forskellige rum, hvor to narrative forløb (det traditionelle folkeeventyr og Andersens eventyr) kører parallelt og støder sammen - som hinandens ekkoer eller skygger. 10 dansere, hvoraf nogle har moderne, andre klassisk uddannelse, medvirker.

www.arcdance.comTilbage

Kalender navigation