Lettisk HCA-musik

02 Januar 2005 - 30 December 2005 , Koncert, teater, forestillinger
Letland - Riga

"Nordlys" skal turnere i de baltiske lande i 2005 med start i Riga. På repertoiret vil, udover Maskats komposition, være andre musikværker som på den ene eller anden måde er inspireret af H.C. Andersen.

Den lettiske komponist Arturs Maskats vil i løbet af 2004 komponere et nyt stykke kammermusik til den danske kvartet "Nordlys" over H.C. Andersens eventyr "Den uartige Dreng". Arturs Maskats er en international kendt komponist, der senest gjorde sig stærkt gældende i London i efteråret 2003, hvor hans nyeste komposition for symfoniorkester "Tango" blev nr. 2 i  den internationale komkurrence "Masterprize".
 
Det er hensigten, at "Nordlys" skal turnere i de baltiske lande i 2005 med start i Riga. På repertoiret vil, udover Maskats komposition, være andre musikværker som på den ene eller anden måde er inspireret af H C Andersen.
  
Det Danske Kulturinstitut i Letland og Christine Pryn fra "Nordlys" står bag initiativet, der er sponseret af Den danske Ambassade i Letland og den danske virksomhed Baltic Candles Ltd.

Tilbage

Kalender navigation