Officiel HCA-åbning på Det Kgl. Bibliotek

I aften, tirsdag den 15. marts, finder den officielle åbning af Det Kongelige Biblioteks udstillinger "Digterens Teaterdrømme - H.C. Andersen og Teatret" og "Skyggebilleder - H.C. Andersens rejse til Dresden og Sachsisk Schweiz 1831" sted. Hendes kongelige Højhed Prinsesse Alexandra vil være til stede.

Af Anders Wilhelm Knudsen - H.C. Andersen 2005 - 15 Marts 2005

Det Kongelige Bibliotek byder i 2005 på et væld af H.C. Andersen-relaterede begivenheder, hvoraf bl.a. disse to udstillinger er støttet af HCA2005 Fonden. Til åbningen vil udstillingerne blive præsenteret, foruden forskellige optrædener af bl.a. skuespillerne Christian Steffensen og Folmer Rubæk, samt musikerne Allan Andersen og Fuzzy.


© Det Kongelige Bibliotek

"Digterens Teaterdrømme - H.C. Andersen og Teatret"
er titlen på Det Kgl. Biblioteks hovedudstilling i Søjlesalen i jubilæumsåret. Udstillingen sætter fokus på den mindre kendte H.C. Andersen og er baseret på hans forhold til de udøvende kunstarter. Forholdet mellem Andersen, I. P. E. Hartmann og August Bournonville (alle født i 1805) belyses, men også andre "mindre ånder" fra balletten og musikken bliver berørt. Udstillingen udgøres af originaler fra bibliotekets egne samlinger samt indlån fra både ind- og udland.

Søjlesalen 11. marts - 22. oktober 2005.
Åben mandag - lørdag 10-19, søndag lukket.
Foredrag om udstillingen ved udstillingsredaktøren, Knud Arne Jürgensen, onsdag 20. april kl. 19
i Blixensalen. Entré 50 kr.
Gratis for medlememr af Diamnatklubben.

"Skyggebilleder - H.C. Andersens rejse til Dresden og Sachsisk Schweiz 1831", opsat på Det Nationale Fotomuseum, er en stor kunst- og kulturhistorisk udstilling med temaet 'Bjergene i Sachsisk Schweiz' set med digterens, malerens  samt fotografens blik. H.C. Andersens første store udlandsrejse fandt sted fra 16. maj til 23. juni 1831 og gik til Tyskland. På rejsen førte Andersen omhyggeligt dagbog, og efter hjemkomsten skrev han en udførlig rejseskildring om sine indtryk. Udstillingen på Det Nationale Fotomuseum vil være delt op i to afsnit: en visuel del med eksempler på malerier af Casper David Friedrich og hans kreds samt fotografier af Hermann Krone. Hertil kommer en auditiv del, med højtlæsning af H.C. Andersens dagbogsoptegnelser fra rejserne mv.  Efter visning på Det Nationale Fotomuseum vises udstillingen på Münchner Stadtmuseum og Stadtmuseum Dresden.

Det Nationale Fotomuseum 11. marts - 28. maj 2005.
Åben mandag - lørdag 10-19, søndag lukket.
Foredrag om udstillingen ved kurator Ursula Fugmann onsdag 30. marts kl. 19 i Blixensalen. Entré 50 kr.
Gratis for medlemmer af Diamantklubben.


...

Det Kongelige Bibliotek - Det Nationale Fotomuseum
Den Sorte Diamant
Søren Kierkegaards Plads
1214 København K
Tlf: (+45) 33 47 47 47
Fax: (+45) 33 93 22 18
email:
www.kb.dk


Tilbage