Jean Michel Jarre til HCA-åbningsshow i Parken

Den ekstraordinære franske multikunstner giver sin helt personlige fortolkning af H.C. Andersen ved H.C. Andersen årets store åbningsshow i Parken den 2. april 2005

Af on - H.C. Andersen 2005 - 03 Februar 2005

I oktober sidste år henrykkede Jean Michel Jarre tusinder ved to historiske koncerter i Den forbudte By og på Den Himmelske Freds Plads i Beijing.

Koncerterne blev sendt live ud til en milliard tv-seere over hele Kina. Nu er han tilbage i Paris, hvor han arbejder på at skabe et helt nyt show, der skal indgå som en sensationel hjørnesten i det store fødselsdagsshow for H.C. Andersen i Parken d. 2. april.

Jean Michel Jarre har siden debuten solgt ikke færre end 60 mio. albums over hele verden. Til showet i Parken vil han bidrage med sit helt unikke musikalske brand med flere af hans mest populære kompositioner, fortolket med et spektakulært multimedia-show, der afspejler nogle af H.C. Andersens mest elskede eventyr.

H.C. Andersens eventyr er tidløse og universelle. Bag begejstringen for selve eventyret, er der altid, for os alle, et vigtigt budskab i historierne. Jeg er meget begejstret og beæret over at være blevet inviteret til at spille en aktiv rolle i fødselsdagsfestlighederne for H.C. Andersen og få muligheden for at dele min musik og kunst med hans fantastiske eventyr, siger Jean Michel Jarre.

Jean Michel Jarre har længe været tilknyttet det kunstneriske råd bag H.C. Andersen 2005 og det har længe været et ønske fra både H.C. Andersen 2005 Fonden og Jean Michel Jarre selv, at han skulle bidrage kunstnerisk i fejringen af Andersen.

Generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg siger:
Jean Michel Jarre er en helt unik kunstner, der altid er gået sine egne veje. I mere end 30 år har han konstant afsøgt nye muligheder i musikkens teknologiske udvikling, og som Andersen har han en trofast fanskare over hele verden, der elsker hans kunst på tværs af geografiske og kulturelle grænser.

Showet "Once upon a time" er et 120 minutters show, der i ord, film, dans og musik fortæller historien om Andersen, hans liv og kunst. Med udgangspunkt i en række små nye indspillede film, fortælles historien om Andersens liv og der bindes en tråd mellem det og eventyrene. Hvert eventyr fortælles i dans og musik og på scenen er over 300 medvirkende fra hele verden.

Det er i dette eventyrland, at Jean Michel Jarre skal sprede sin musikalske og scenografiske magi som en del af det storslåede show.

Foruden Jean Michel Jarre medvirker også blandt andre Renée Flemming (US), Safri Duo (DK), Den Kgl. Ballet (DK) og Ennio Marchetto (IT). Flere kunstnere vil blive offentliggjort senere.

Blandt gæsterne i Parken er Kongefamilien, den danske regering og H.C. Andersen-ambassadører fra hele verden.

Billetter til showet kan købes på BilletNet på tlf. 7015 6565 eller www.billetnet.dk og på Billetlugen på tlf. 70 263 267 eller www.billetlugen.dk


Yderligere informationer hos

Have PR & Kommunikation
Projektleder Hanna Madsbjerg
Tlf. 3325 2107
Email:


Tilbage