CFB

H.C. Andersen og børnene

Vibeke Stybe: "Børnene kyssede mig kærligt" - H.C. Andersen og børnene, udkom medio februar 2004.

Vibeke Stybes bog består af en række små kapitler, der alle på forskellig vis illustrerer H.C. Andersens forhold til børn og den verden som omgav børn i det 19. århundrede, f.eks. hvilke lege, de legede og hvad det var for en slags legetøj de havde. Bogen kommer ind på de mange bekendtskaber H.C. Andersen havde og på hvilken måde venners børn og børnebørn også kom til at influerer på H.C. Andersens liv og digtning. Bogen, der bliver gennemillustreret, er en mosaik af citater og små anekdoter.

"Børnene kyssede mig kærligt" - H.C. Andersen og børnene, er udgivet på Danmarks Pædagogiske Universitets Forlag. Bogen kan købes ved henvendelse til Danmarks Pædagogiske Bibliotek, Publikationssalget, Postbox 840, 2400 København NV

 

Bogen kan også bestilles via forlagets hjemmeside: www.dpu.dk/forlag

Anmeldelse

Fyens Stiftstidende har haft følgende note:
BØGER: Børn var bare vilde med H.C. Andersen, mente H.C. Andersen. Derfor har Vibeke Stybe skrevet bogen 'Børnene kyssede mig kærligt. H.C. Andersen og børnene', der dokumenterer, at Andersen også kunne blive træt af ækle møgunger, som han havde lyst til at 'knubse'. Bogen er udgivet af Danmarks Pædagogiske Bibliotek.


Tilbage