CFB


     Center for børnelitteratur: Det er ganske vist! Lærerens bog om H.C. Andersen

Det er ganske vist! Lærerens bog om H.C. Andersen består af ni artikler, der ud fra forskellige synsvinkler belyser H.C. Andersens forfatterskab og samtid. Det er antologiens hensigt at inspirerer den enkelte lærer til at arbejde med H.C. Andersen i undervisningen. Bogen er illustreret med illustrationer fra Center for Børnelitteraturs udstilling: H.C. Andersen på ny. 

Læs mere

Læs lektørudtalelsen


    
H.C. Andersen m.fl.: Pen og Blækhuus - Nye og gamle tingseventyr med litteraturpædagogiske efterskrift.

Læs mere
    
Læs anmeldelsen fra Folkeskolen:
Pen og Blækhus


     Vibeke Stybe: "Børnene kyssede mig kærligt" -  H.C. Andersen og børnene.

Bogen består af række små kapitler, der alle på forskellig vis illustrerer H.C. Andersens forhold til børn og den verden som omgav børn i det 19. århundrede.

Læs mere
    

Louis Jensen: Tinhjerte og ællingefjer - en bog om H.C. Andersen. 

Louis Jensen har skrevet en forunderlig børnebog om H.C. Andersens liv og værker. Bogen foræres i to eksemplarer til samtlige grundskoler i Danmark ved skolestart august 2004. Bogen kan rekvireres i klassesæt fra landets pædagogiske centre og amtscentre for undervisning. Alle skoler modtager deres to eksemplarer ved udgangen af august 2004. Den officielle udgivelsesdag for bogen var 1. september 2004. Læs også rettelsesbladet til bogen her.

Læs mere


   

Jørgen Kurth, Ester Larsen, Lene Møller og Leif Olsen: Livet i eventyrene.

Undervisningsbog til grundskolens overbygning (7.-10. klasse), der udgives i anledning af jubilæumsåret 2005. Bogen indeholder flere sjældent læste eventyr og bevidst udvalgte klassikere af H.C. Andersen.

Læs mere


   

Peter Madsen: Historien om en Moder
Carlsen forlag.

Historien om en mor udkom første gang i 1848. Det er historien om en mor der mister sit barn og hendes kamp mod døden, hvor hun er parat til at ofre alt - indtil hun til slut når frem til at acceptere sin skæbne.

Læs mereTilbage