CFB

    "H.C. Andersen på ny" er titlen på en vandreudstilling med illustrationer til
H.C. Andersens: 

"Elverhøi" (1845) og
"Hyrdinden og Skorsteensfeieren" (1845)

Udstillingen indeholder i alt 14 nyskabte illustrationer af yngre danske illustratorer. 


Tanken bag udstillingen er at præsentere en række nyfortolkninger af de to eventyr, som til sammen repræsenterer forskellige universer i H.C. Andersens forfatterskab, bl.a. natur over for kultur, ude over for inde, det levende legetøj over for de mytologiske figurer.

Udstillingen ferniseres på Center for Børnelitteratur i januar 2004 og vil derefter, frem til slutningen af 2005, kunne ses på udvalgte folkebiblioteker i Danmark. Disse folkebiblioteker har et samarbejde med skoler i kommunen om læsning og fortolkning af H.C. Andersen og hans eventyr. 

Samtlige illustrationer kan downloades og benyttes i ikke-kommercielle sammenhænge. De kan udleveres til lærere, forældre og elever, og de kan gengives i publikationer, som udgives af skoler og kommuner og amter, og i faglige tidsskrifter m.m. Blot skal illustratorens og fotografens navn oplyses, og følgende sætning skal ledsage offentliggørelsen:

Billederne er stillet til rådighed af Center for Børnelitteratur, hvis H.C. Andersen-projekt er støttet af HCA 2005, staten og Bikubenfonden.

Se kalenderen for udstillingen: Kalender
Se illustrationerne: Galleriet
Download illustrationer og udstillingskatalog: Katalog
Læs om illustratorerne og deres oplevelser med opgaven: Illustratorerne

Kontakt og spørgsmål omkring udstillingen kan ske via mail til: