CFB

Min oplevelse - Elverhøi
Først tænkte jeg på at vise både elverpiger og trolde og lygtemænd i et panorama billede, hvor figurerne skulle være små og naturen stor. Jeg besluttede til sidst kun at vise troldene og lygtemændene, at dreje vinklen og gå tættere på. På den måde virker troldene nu meget store, og man må forestille sig at stå nogenlunde, hvor elverpigerne står. Horisontlinien er "tippet" en lille bitte smule, hvilket er med til at gøre kompositionen mere dramatisk.

Jeg har ikke haft en eller flere andre illustratorer i tankerne, mens jeg har arbejdet. Jeg har mere tænkt på natur, tåge og rejsende trolde.

Teknik
Jeg har udført illustrationen med blyant og akvarel. Først har jeg skitseret motivet løst op med en forholdsvis hård stift (2B). Derefter har jeg lagt akvarellen på, for til sidst at gå over hele illustrationen med en "nero" blyant nr. 2. Denne blyant giver en meget mørk tone uden at danne "skøjtebaner", dvs. man undgår genskin fra de områder, hvor man trykker til! Hele udtrykket er blevet blødt og diffust, og teknikken understreger meget godt fornemmelsen af tåge, eller dis.

Tilbage