Ny bog om H.C. Andersens eventyr på vej

Johan de Mylius udgiver d. 2. april 2004 en større bog om H.C. Andersens eventyr og historier: 'Forvandlingens pris - H.C. Andersen og hans eventyr'.

Af Lars Bo Jensen - Syddansk Universitet - 29 Juli 2003

Bogen på ca. 330 sider udkommer på forlaget Høst & Søn.

Bogen er den første større litterære behandling af Andersens eventyr i 30 år, og det er i det hele taget betegnende for situationen på forskningsområdet 'Andersen', at standardværket om eventyrene stadigvæk er Paul V. Rubows bog 'H.C. Andersens Eventyr' fra 1927 (med senere udgaver). En bog, der dog ikke rummer tekstanalyser, men især beskæftiger sig med genre, sprog, stil og ideer.

I 'Forvandlingens pris' udfoldes et sammenhængende syn på H.C. Andersen som digter, på gennemgående temaer og på udviklingen i hans æstetik, altsammen gennem indgående analyser og perspektiveringer af grupper af tekster. Der analyseres i alt ca. 40 eventyr og historier. Desuden inddrages romaner, digte, rejseskildringer, selvbiografier og andet materiale. Gennem teksterne kastes der lys ud mod samtiden og mod litteraturhistorien og også mod mennesket H.C. Andersen.

Klik her for at læse en fyldigere introduktion til den kommende bog.


Tilbage