Nyt online register over H.C. Andersens værker

H.C. Andersen-centret (Lars Bo Jensen) har etableret en selvstændig nummerering af alle H.C. Andersens litterære værker.

Af Lars Bo Jensen - Syddansk Universitet - 02 April 2003

H.C. Andersen-centret (Lars Bo Jensen) har til dette projekt etableret en selvstændig nummerering af alle H.C. Andersens litterære værker. Digtene er som den eneste genre endnu (31. marts 2003) ikke kronologiseret selvstændigt af H.C. Andersen-centret.
Registret supplerer Birger Frank Nielsens fremragende og stadig standardsættende bibliografi Digterens danske Værker 1822-1875 (1942) ved at medtage titler, der blev udgivet på et fremmedsprog før på dansk. Derved får H.C. Andersens første officielle store selvbiografi Das Märchen meines Lebens ohne Dichtung (Mit eget Eventyr uden Digtning), der udkom på tysk allerede i 1847 hos Lorck i Leipzig og på dansk så sent som i 1942 sin rette plads i kronologien. Det samme gælder, i mindre tidsmæssig målestok, for flere eventyr samt Billedbog uden Billeder, der også udkom i sin endelige officielle form med 33 "aftener" i 1847 på tysk, men i 1854 på dansk.

Online HCA-værkregister
Tilbage