Gilberto Gil udnævnt til HCA-ambassadør:

Kulturminister Brian Mikkelsen kunne i dag, fredag d. 9. juli kl. 14.30, udnævne sin brasilianske kollega, musikeren Gilberto Gil til H.C. Andersen-ambassadør. Gilberto Gil har i årtier været toneangivende i udviklingen af moderne brasiliansk populærmusik, og han har siden 1960'erne været afgørende for udbredelsen af brasiliansk musik og kultur til resten af verden.

Kulturminister Brian Mikkelsen begrundede udnævnelse af Gilberto Gil med følgende ord:
 
"Det er bestemt en festlig begivenhed at have den berømte musiker og komponist Gilberto Gil hos os her i Danmark og i Tivoli. Han er ikke alene en stor kunstner, men også kulturminister i Brasilien. Dette er en sjælden og flot kombination, og jeg er derfor meget stolt over at have den ære og det privilegium at kunne udnævne Mr. Gilberto Gil til Hans Christian Andersen-ambassadør."
 
Kulturministeren understregede i sin tale lighederne mellem de to kunstnere, Andersen og Gil, der begge udviser en stor spændvidde i deres kunstneriske udfoldelser. Han mindedes i øvrigt kort, da han selv var i Brasilien på officielt besøg i april 2003, hvor han også mødtes med Gilberto Gil.

Efter sin tale overrakte Brian Mikkelsen den nyudnævnte ambassadør den tilhørende HCA-nål, diplomet samt H.C. Andersen-platten der er designet af Lin Utzon.


Produceret af Localeyes.tv« Tilbage