Danmark har noget af Europas fineste fiskevand, og med 7.300 km kystlinie er der også plads til dig og din fiskestang. Er du under 18 eller over 65 er fiskeri gratis, men ellers er fisketegn obligatorisk. Der er put & take søer overalt, og mange steder kan du komme ud med en kutter og prøve kræfter vaskeægte havfiskeri. Du kan bo hvor som helst under din fiskeferie, men det er nok værd at nævne, at alle danske campingpladser med 3 stjerner eller mere har særlige borde til rensning af fisk.

Lej en båd
I Danmark kan man leje både for enhver smag. Sejlkyndige tilbydes sejlbåde, motorbåde og motorsejlere. Fartøjerne udlejes normalt på ugebasis og indeholder alt nødvendigt sikkerheds- og navigationsudstyr samt køkkengrej, bestik, porcelæn m.m.

Gennemsnitlige lejepriser i højsæsonen for sejlbåde ligger mellem 4.600 og 17.000 DKK/uge, for motorbåde mellem 4.300 og 9.000 DKK/ uge og for motorsejlere mellem 5.200 og 17.000 DKK/uge. Priserne er afhængige af sæson og bådstørrelse.

Bemærk: Ifølge dansk lov skal udlejningfartøjer være godkendt af Statens Skibstilsyn. Før underskrivelse af lejekontrakt skal man derfor sikre sig, at der foreligger en sådan godkendelse. Alle ombord skal være iført obligatorisk redningsvest.

En uge til hest
Du behøver ikke at have din egen hest med på rideferie i Danmark. Ja, faktisk behøver du ikke engang at kunne ride! Ridecentre og -skoler over hele landet tilbyder ugeophold med hel- eller halvpension, med eller uden undervisning. I stedet for at ride på den kan du også spænde hesten for en vogn og tage på en rigtig prærievognsferie. Det kræver overhovedet ingen forkundskaber og ungerne vil elske det!

Ferie ved havet er for mange indbegrebet af en rigtig sommerferie. Vand, masser af plads, frisk luft og dejlige strande - Danmark har det hele på sin mere end 7.300 km lange kystlinie. Her er strande for dem der søger ensomheden og for de mere selskabeligt anlagte, som holder af liv og glade dage. Danmark er berømt for sine store og brede strande med dejligt fint sand og skærmende sandgryder, der giver læ og lunhed, og en effektiv miljøplanlægning har sikret os noget af Europas reneste badevand.