BADE- OG SOMMERLANDE
Bade- og vandlande er efterhånden et velkendt begreb i Danmark. I de seneste år er der dels blevet bygget subtropiske badelande med eller uden tilknyttede overnatningsfaciliteter, dels anlæg i tilknytning til eksisterende sommerlande, forlystelsesparker og campingpladser.

De subtropiske badelande er indendørs anlæg med flere svømmebassiner, vandrutchebaner, whirlpools, solarier, restauranter og barer. Vandlande i tilknytning til forlystelsesparker er alle udendørs anlæg. Typisk er der flere svømmebassiner og vandrutchebaner.

Sommerlande
Sommerlandene ligger i rekreative områder og er bygget over konceptet: når entreen er betalt, er alle forlystelser og aktiviteter gratis.

Sommerlandene er baseret på, at alle i familien kan deltage i aktiviteterne og forlystelserne. Typisk byder sommerlandene på rutchebaner, trampoliner, svævebaner, ponyridning, wild west eller cowboyland, vandcykler, legepladser, minigolf og skydebaner. Mange sommerlande har i disse år desuden etableret vandlande i tilknytning til de øvrige aktiviteter. Nogle sommerlande har go-cart-bane, andre en mindre dyrepark med børnevenlige dyr, f.eks. geder, lamaer og kaniner.

Medbragt mad kan medtages, og flere steder er der endog tilberedningsfaciliteter (f.ex. grillmuligheder). Der vil dog også forefindes cafeteria/restaurant, hvor måltider kan købes til rimelige priser.