TIVOLIER
Danmark har flere forskellige tivolier at byde. Det nok mest berømte er tivoliet i centrum af København.

Eventyrhaven midt i Københavns hjerte har 30 spisesteder, 25 forlystelser, børneteater, revyteater, pantomimeteater, artistoptræden, udendørs rockscene (Plænen), koncertsal med internationale solister, dirigenter, orkestre og ballet gæstespil, jazzklub, Vise-Vershus, Tivoli-Garde og tusindvis af blomster. Festfyrværkeri onsdage og lørdage kl. 23.45 Der er mulighed for udlån af kørestole og leje af klapvogne.


Tivoli har 25 forlystelser. Havens ældste og største forlystelse er Rutschebanen, der er opført i 1914 med en banelængde på 720 m og en topfart på 60 km i timen. Gennemsnitligt antal gæster pr. sæson i Rutschbanen er ca. 1,2 mio. Ballongyngen er fra 1943. Nyeste forlystelser er Det Gyldne Tårn fra 1999 og Monsunen fra 2001. 

Tivoli Friheden i Århus - fuld af sjove muligheder
Nye forlystelser, mere underholdning, mere gøgl, mere fest og farver for hele familien. Sådan er Tivoli Friheden. Kom og oplev den smukke have, de glade mennesker og de mange spændende forlystelser.

Mærk suset fra rutschebanen eller tag en romantisk sejltur på Tivoli-søen. Bliv underholdt på friluftsscenen, hos Pjerrot eller af gøglerne i Circus Fantastico. Nyd bøgetræerne og parkens utallige smukke blomster - eller slap af med en bid brød og en forfriskning i en af havens mange restauranter og barer.
På gensyn til årets festlige oplevelser - for hele familien!

Stjerneattraktioner i Aalborg
Tivoliland i Aalborg er et af de største forlystelsesanlæg i Danmark, og siden starten i 1946 har formålet været at give gæsterne "kvalitet i morskaben". Tivoliland er en verden for sig med massevis af stjerneattraktioner. De fleste af dem er lavet specielt til Tivoliland og kan derfor kun opleves lige præcis her.

Her findes Skandinaviens største forlystelse, den 40 meter høje "Boomerang". Det er Tivolilands stolthed og den kræver faktisk en del mod. Man drøner af sted gennem skruer, loop og swing - indtil man igen ender i 40 meters højde og håber, at nu er det overstået - og så gentager man bare hele turen igen, men denne gang baglæns!

I Tivoliland hedder den traditionelle rutschebane Looping, men ærligt talt: den er ikke særlig traditionel, for også her får man hovedet nedad. Heldigvis bliver man godt spændt fast - og så bliver man ellers kastet rundt i sving og loop for fuldt drøn. Så er der Gravity Tower, hvor man lige kan nå at opleve hele Nordjylland fra 55 meters højde, før man bliver kastet ud i et frit fald og i den grad får sug i maven.

Blandt verdens bedste
Jo, i Tivoliland er der den ene uforglemmelige forlystelse efter den anden. Det gælder bare om at holde på hat og briller! Og Tivolilands direktør, Franck Bo Lind, er en glad og stolt mand. Tivoliland i Aalborg blev nemlig sidste år placeret som nummer 10 på en verdensrangliste over "world's best thrill parks" på internettet, som er udarbejdet af Travel Channel/Discovery.com.

Rundt i haven findes mange områder med flotte springvand, have anlæg, og picnic pladser til den medbragte madkurv. Børn og barnlige sjæle kan f.eks. puste ud, ved at prøve det kæmpe store legetårn, med sjove glidebaner og junglesti, og de yngste børn har naturligvis deres helt egen legeplads.

Et turbånd koster 200 kroner og inkluderer fri kørsel/ture hele købsdagen. Et funcard koster 200 kroner(værdi kr. 400). Prøv alle attraktioner for halv pris. Gyldig på købsdagen.
For yderligere oplysninger ring på informationslinien 9811 1255 (svarer hele døgnet).