SHOPPING
De danske byer er oaser for shoppingfreaks. Traditionerne indenfor dansk design opleves overalt og standarden på brugskunst, kunsthåndværk, møbler og designertøj er på internationalt niveau. Du kan finde det hele i de veletablerede stormagasiner eller i sidegadernes specialforretninger.

Københavns bymidte er ikke stor, på den anden side er der ikke mange andre steder i verden, hvor så megen inspiration er koncentreret på så lidt plads.

De forskellige kvarterer har deres eget særpræg og tiltrækker virksomheder og butikker af samme type: Avantgarde, underground og butikker på vej frem i Larsbjørnsstræde og Studiestræde, kunst og avanceret design i Amalienborg-kvarteret, stormagasiner og førende mærkevareforretninger på Strøget, mens dansk mode viser sit nye ansigt i Kronprinsensgade.

Strøget
En shoppingtur i København starter på Strøget, der løber gennem hjertet af København fra Kgs. Nytorv til Rådhuspladsen. Her er luften altid fuld af lyde fra gadeteater og gademusikanter. På strækningen nærmest Rådhuspladsen er det først og fremmest butikker med ung mode, der dominerer.

Længere nede ad Strøget afløses de af store modekæder og i enden, som munder ud i Kgs. Nytorv, begynder du at finde de mere eksklusive modeforretninger. Hele gågaden er faktisk n lang række arkitektoniske perler ledsaget af alle tænkelige butikker. Og skulle det utænkelige ske, at du ikke finder det, du går efter, kan indkøbstrangen tilfredsstilles på de mange etager i stormagasinerne.

Shopping i Århus
Århus har mange spændende områder med deres egen karakter og specialiteter. En tur ned af Strøget åbner mulighed for at købe alt, hvad hjertet begærer. Med et udvalg på omkring 100 butikker er du sikker på at finde, hvad du søger. Strøget munder ud i Store Torv, der ligger smukt placeret med Domkirken som imponerende nabo.

I Latinerkvarteret bag Domkirken, banker byens hjerte med en anden puls. I de snævre brostensbelagte gader fornemmer man den ægte skandinaviske atmosfære med europæisk stil. Gå en tur i de pittoreske gader, nyd en cappuccino på en af de stemningsfyldte cafer og oplev, at du er midt i den bydel, hvor alt det nye og spændende sker.

Midt i den pulserende by findes en idyllisk oase. Den gamle smukke gade - Møllestien byder på flere forskellige former for smukt kunsthåndværk. Hvad enten du leder efter udstyr til cyklen, en smuk aftenkjole eller en gave til en særlig ven, er der gode råd at hente. Også i området omkring det karakteristiske Rådhus finder De mange spændende muligheder for shopping.

Shopping i Odense
Odenses centrum er uden sammenligning Fyns største shoppingområde. Hele 3 kilometer gågade fører glade turister og lokale forbi alt fra storcentre til små spændende specialbutikker. Du kan se og købe den sidste nye mode og besøge gallerierne. Er dette væld af butikker ikke tilstrækkeligt for dig, har Odense faktisk Danmarks største indkøbscenter. Mere end 100 butikker er samlet under samme tag lige udenfor Odenses bymidte.

For mange er det vigtigste imidlertid ikke at besøge utallige mærkevareforretninger, men derimod at opleve det autentiske markedsliv. Det er der i Odense rig mulighed for, da pladsen foran koncerthuset to gange om ugen omdannes til et stort frugt og grønt marked, mens der i sommerperioden ofte er antikmarked foran Rådhuset.

Shopping i Aalborg
Aalborg har et rigt handelsliv og i den indre by finder du derfor et alsidigt udbud af specialbutikker side om side med de store varehuse. Der er to store gågader - Bispensgade og Algade - i city og nogle mindre knyttet hertil. På Nytorv finder du tre store varehuse/fødevare-butikker på rad og række, og i City Syd finder du et stort indkøbscenter med 60 butikker. Her kan du med garanti - uafhængigt af vind og vejr - studere det alsidige vareudbud og finde det du er på jagt efter.