CFB

Min oplevelse - Elverhøi
Det har afgjort haft en betydning for min arbejdsproces at teksten, Elverhøi, er skrevet af netop H.C. Andersen. H.C. Andersen er dansk kulturarv i verdensklasse, og det fremkaldte hos mig som illustrator oplevelsen af, at min illustration virkelig skulle leve op til noget. Dette udløste en større præstationsangst, der heldigvis fortog sig, som arbejdsprocessen skred frem. Idet billedet tog form og blev "sit eget", gled bevidstheden om tekstens ophavsmand i baggrunden.

Efter at have læst "mit" tekststykke var det billede, der trængte sig stærkest på, den centrale scene i teksten, - der hvor troldgubben tager elverpigen til hustru. Jeg ønskede at formidle den kærlighed og begejstring, som H.C. Andersen beretter om. Derfor har jeg placeret elverpigen og troldgubben centralt i billedet.

Størrelsesmæssigt dominerer de billedet, men også farvemæssigt skiller de sig ud, idet de fremstår lyse mod den dunkle baggrund. De er udført i en kombineret collage-maleteknik, hvilket adskiller dem fra personerne i baggrunden der udelukkende fremstår som malede konturer.

En yndig ung elverpige og en gammel troldgubbe kunne lyde som et umage par. Jeg har derfor været optaget af, at troldgubben skulle have en varm og tillidsvækkende udstråling. Han skulle ikke virke som en stor brovtende dominerende karl ved siden af den sarte pige. Samtidig ønskede jeg at illustrere elverpigen, som den der behersker situationen. Hendes placering i illustrationen viser, at hun gerne vil være tæt på troldgubben, og hun kigger den buldrende trold direkte i øjnene. Samtidig virker det, som om hun blidt men bestemt peger på hans guldring - som en let hentydning til ægteskab.

Teknik
Mit billede er udført i blandingsteknik: papirklip, akrylmaleri, kuglepen og blyant.

Tilbage