CFB

Hvad gør vi med Andersen?

30 Januar 2004 - 01 Februar 2004

En række danske forskere, formidlere og meningsdannere med både litterær, pædagogisk og museal forstand på H.C. Andersens liv og værk vil rejse og forsøge at besvare spørgsmålet på Lysebu i weekenden 30.1.-1.2., 2004.

Tid: Weekenden 30. januar til 1. februar 2004.
Sted: Lysbu, Oslo 

Hvordan læser vi Andersen i dag? Hvordan forvalter vi historien om ham og hans tid, og de utallige myter om digterens gerning og natur, der har været i spil siden Andersens død i 1875? Hvordan skal vi fejre ham og føre ham både helskindet og fyldig ind i hans tredie århundrede?

Er der nye og ukendte sider af H.C. Andersens værk og liv, man har har været blind for eller ligefrem fortrængt de seneste 100 år, og er der stadig nye frugtbare veje at gå i et forfatterskab, som hører til et af de mest læste og kommenterede i verdenslitteraturen?  Alle litterære genrer og forskningsmæssige tilgange er i spil på dette seminar, som omfatter danske foredragsholdere, der er kendt både i det akademiske miljø, medierne og den brede offentlighed, og som alle vil komme til at påvirke og præge den danske fejring af H.C. Andersen i 2005.

Læs om konferencen og se programmet her:
Hvad gjør vi med Andersen Tilbage