CFB


GALLERI


Hyrdinden og Skorsteensfeieren, billede 1

"Med mine billeder elsker jeg at fortælle historier der foregår i et mørkt og mystisk rum, tit med gammeldags tapet i baggrunden. Historien Hyrdinden og skorstensfejeren finder sted i sådan et rum. På et tidspunkt hvor ingen kigger, lever porcelænsfigurerne og andre ting deres eget hemmelige liv." (Els Cools)
Foto af: Ulrik JantzenHyrdinden og Skorsteensfeieren, billede 2

"Hyrdinden og Skorsteensfeieren er et stærkt erotisk eventyr. Man kan næsten ikke sparke sig frem for skrøbeligt porcelæn, koner i dybe skabe, skorstene og gamle kinesere. Et skab fyldt med koner er et herligt billede på kvindens underkastelse og pyntefunktion. Et billede på indespærring og fortrængning, så hvis jeg var hyrdinde, ville jeg også tage flugten op i den nærmeste skorsten, og her er helten tilmed den mørke mand! Barbara Cartland kunne ikke have fortalt det bedre!" (Lisbeth Eugenie Christensen)
Foto af: Ulrik JantzenHyrdinden og Skorsteensfeieren, billede 3

"Valget af motiv er baseret på "hvad tænder jeg på i teksten"? og "hvad er mest interessant at billedsætte i forhold til manuskriptet"? Kompositionen underbygger teaterstemningen, der er på 1. række blandt kortspillene. Jeg har valgt at forholde mig abstrakt til universet, dels for at gøre det billedmæssigt spændende, dels og i særlig grad - for at skabe spænding på formatet." (Pia Halse)
Foto af: Ulrik JantzenHyrdinden og Skorsteensfeieren, billede 4

"Fordi jeg gerne ville have et gammelt og slidt udtryk frem har jeg arbejdet på en gammelt og let ødelagt træplade. Jeg har valgt at "collage-male" illustrationen, altså med en masse elementer oven på hinanden. Dette har også gjort, at der optræder flere elementer på illustrationen, end der optræder i netop det stykke af teksten ,som jeg skulle illustrere." (Rasmus Juul)
Foto af: Ulrik JantzenHyrdinden og Skorsteensfeieren, billede 5

"Det var vigtigt for mig at få den røde farve med. Den står for lidenskab og kærlighed, og det er jo af kærlighed til hinanden, de to er flygtet op i skorstenen. Derfor har hyrdinden fået en rød kjole på, hun bliver blikfang i tegningen, og det er også hendes oplevelse af den store verden jeg har koncentreret mig om i billedet." (Charlotte Pardi)
Foto af: Ulrik JantzenPages: 1 2 >