CFB


GALLERI


Elverhøi, billede 1

"Det er ikke svært at blive inspireret af H.C. Andersen. Hans historier er så sprællevende at man næsten skulle tro, de havde skrevet sig selv! Selvom de er skrevet for mange år side, så synes jeg bestemt ikke at der falder støv på hatten." (Lise Arildskov Rasmussen)
Foto af: Ulrik JantzenElverhøi, billede 2

"Min tegning handler om den gamle elverpige, som taler med en natravn. I sig selv et umiddelbart kedeligt og actionforladt motiv. Jeg har derfor valgt at tegne de mange sagn- og fabelfigurer, som optræder i teksten. Det har givet et lidt "klippet" eller silhuetagtigt præg, der i ligeså høj grad er dekorativt som handlingsbetonet". (Otto Dickmeiss)
Foto af: Ulrik JantzenElverhøi, billede 3

"Først tænkte jeg på at vise både elverpiger og trolde og lygtemænd i et panorama billede, hvor figurerne skulle være små og naturen stor. Jeg besluttede til sidst kun at vise troldene og lygtemændene, at dreje vinklen og gå tættere på. På den måde virker troldene nu meget store, og man må forestille sig at stå nogenlunde, hvor elverpigerne står. Horisontlinien er "tippet" en lille bitte smule, hvilket er med til at gøre kompositionen mere dramatisk." (Lars Gabel)
Foto af: Ulrik JantzenElverhøi, billede 4

"Indledningen på min tekstbid, hvor Trold-Gubben fra Dovre beskrives, tiltalte mig umiddelbart. Derfor valgte jeg at lægge tyngden i illustrationen af ham. Det morer mig at propfylde billedet med en stor massiv ryg, som spærrer for udsynet til det smukke alfelandskab, der angiveligt ligger i teksten." (Esben Horn)
Foto af: Ulrik JantzenElverhøi, billede 5

"Så længe jeg kan huske tilbage, har jeg i eventyret Elverhøi altid fundet det urimeligt og sørgeligt, at de smukke elverpiger skulle skænkes bort til de grimme, utaknemmelige trolde, og jeg har derfor understreget den noget betænkelig "deal", elverfar og de norske barbarer har gang i!" (Flemming B. Jeppesen)
Foto af: Ulrik Jantzen< Pages: 1 2 >