CFB

- En undervisningsbog til mellemtrinnet
af Jonna Byskov og Marianne Keinicke

Det verdenskendte forfatterskab og digterens eventyrlige liv skal præsenteres for eleverne så de skaffer sig et overblik og fatter interesse for både teksterne, tiden og mennesket.
 
Bogen indeholder en halv snes af H.C. Andersens centrale eventyr, fx Nattergalen, Den grimme ælling, Historien om en moder og Den lykkelige familie. Lyrik af mange slags er med, bl.a. to fortællende digte. Illustrationerne er af kendte danske kunstnere og et udvalg af internationale.

H.C. Andersens barndom og ungdom beskrives i et afsnit hvor citater fra hans selvbiografier er knyttet sammen af en fortællende tekst. Samtidige billeder og nytegnede illustrationer supplerer biografien.

En række rigt illustrerede emner fortæller om Andersens tid og liv, fx forelskelser, rejser, besøg på herregårde og digterens sidste tid. Hans skrivemåde og arbejdet med at klippe og tegne bliver også behandlet.

Bogen lægger op til mange danskfaglige aktiviteter:
Læsning af eventyr med grundigt og kreativt tekstarbejde
Skrivning af egne eventyr
Oplæsning, drama og billedarbejde

I forbindelse med det biografiske stof øves faglig læsning, og der gives oplæg til selv at skrive sange. Hertil er der komponeret ni melodier som også kan indgå i et syngespil eller en musical.

Digter Andersens verden består af:
 - Elevbog
 - Lærervejledning
med cd-audio med ni melodier
   Noder, links og musik kan hentes på http://elevunivers.alinea.dk/


Fakta

Fag: Dansk
Klassetrin: 5. kl., 6. kl., 7. kl.
System: Dansk i midten
Titel: Dansk i Midten, Digter Andersens verden, Elevbog
Forfatter: Jonna Byskov; Marianne Keinicke
Materialetype: Bog
Forlagsredaktør: Steen Thomasen
ISBN: 87-23-01411-3
Pris: kr. 130,00