Gyldendal udgiver Andersens samlede værker:
For første gang i mere end 100 år bliver H.C. Andersens samlede værker nu udgivet på dansk. På et pressemøde i Hofteatret i København den 27. oktober blev udgivelsen bekendtgjort foran et fuldtalligt dansk pressekorps - krydret med oplæsning af H.C. Andersens levnedsbeskrivelse og et af hans eventyr af skuespillerne Bodil Udsen og Ghita Nørby.

ANDERSEN, som den samlede udgivelse hedder består af i alt 18 bind og mere end 9000 sider rendyrket H.C. Andersen. Herunder også de 900 papirklip, kollager og tegninger i bøgerne, som er H.C. Andersens egne og viser hele digterens kunstneriske spektrum. Flere af disse illustrationer er i øvrigt aldrig offentliggjort før. 

De første tre bind af "ANDERSEN" udkommer 28. oktober 2003 og bliver ledsaget af tre bind hvert halve år frem til efteråret 2006, hvor udgivelse er fuldendt.

Det er Det Danske Sprog- og Litteraturselskab (DSL) og forlaget Gyldendal, der står bag udgivelsen, som er gjort mulig i denne størrelsesorden takket være økonomisk støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden. Det er fondens opgave at udbrede kendskabet til H.C. Andersen over hele verden i forbindelse med fejringen af digterens 200 års fødselsdag i 2005.


« Tilbage