Irakisk HCA ambassadør

Tidligere irakisk kulturminister udnævnes til H.C. Andersen-ambassadør i Bagdad

Af on - H.C. Andersen 2005 - 21 Marts 2005

Iraks tidligere kulturminister, Mufid Mohammad Jawad al-Jazairi, udnævnes d. 22. marts 2005 til H.C. Andersen-ambassadør af den danske ambassadør i Irak, Torben Gettermann, der tiltrådte som ambassadør i Bagdad i juli 2004 som den første officielle, danske repræsentant i Irak. Udnævnelsen finder sted kl. 10.00 dansk tid i det irakiske kulturministerium i Bagdad.

Mufid al-Jazairi er født i 1939. Han er uddannet journalist i Prag og har arbejdet for tjekkisk radio i 1960'erne og 70'erne. Han vendte hjem til Irak i 1980'erne. Mufid al-Jazairi besøgte Danmark i februar 2004, hvor han bl.a. blev modtaget af kulturminister Brian Mikkelsen. Baggrunden for den irakiske ministers besøg var en konference om genopbygningen af Iraks kulturarv.
Ambassadør Torben Gettermann udtaler: "I denne tid er det vigtigt også at fokusere på Irak på andre måder end det gængse mediebillede. Danmark har ydet støtte til at beskytte og bevare den oldhistoriske kulturarv i Irak og dens unikke levn fra civilisationens vugge i de gamle flodriger omkring Eufrat og Tigris. Udnævnelsen af tidligere kulturminister Mufid al-Jazairi til H.C. Andersen-ambassadør er en kærkommen lejlighed til at knytte endnu stærkere kulturelle bånd mellem Danmark og Irak."

Som H.C. Andersen-ambassadør vil Mufid al-Jazairi medvirke til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen og hans 200-års fødselsdag i Irak. Han vil samtidig repræsentere H.C. Andersen-årets humanitære budskab: kampen mod analfabetisme blandt børn og unge i tredjeverdens-lande.


Tilbage