HCA NYHEDER Åbning af Film-X i Cinemateket, Kbh

Film-X er dermed et af de første arrangementer, der er med til at skyde den forestående fejring i gang.

Af on - H.C. Andersen 2005 - 17 Januar 2005

På et pressemøde i Cinemateket fredag den 14. januar, fandt den officielle åbning af de nye H.C. Andersen-aktiviteter i filmværkstedet Film-X sted.

Film-X så første gang dagens lys i 2002, med støtte fra Egmont Fonden og Nordisk Film Fonden. Film-X, der er et interaktivt værksted for børn, unge og voksne, giver den deltagende et indblik i forskellige filmiske virke- og hjælpemidler samt mulighed for at eksperimentere med filmproduktion. Film-X er primært rettet mod undervisningsforløb til folkeskole, gymnasium/HF samt VUC (AVU/HF), men er også åbent for et privat publikum.

I anledning af H.C. Andersen-året, har H.C. Andersen 2005 Fonden doneret et tilskud til Film-X, til udviklingen af et Andersen-inspireret program. Tre scenarier er blev udviklet, så den deltagende kan prøve at filmatisere "Fyrtøjet", "Den grimme ælling" eller "Den standhaftige tinsoldat". Med Film-X skabes dermed en ramme, hvor børn, unge og voksne kan arbejde kreativt og nyskabende med H.C. Andersens eventyr.

Værkstedet består af otte studier, og hver deltager får ved indgangen udleveret et magnetkort, der giver adgang til aktiviteterne. Der er bl.a. mulighed for at prøve at arbejde med "green screen"-teknik, hvor skuespillerne optræder i et 100% virtuelt studie - der lægges dermed op til tæt samarbejde mellem de agerende i studiet og instruktørerne bag kameraet. Man kan også forsøge sig med stop motion eller flytte-tegnefilm. I studiet Animation er det således muligt at prøve at lave en kort flytte-tegnefilm med flere forskellige tegnede figurer, bl.a. fra Cirkeline, men også figurer inspireret af de tre Andersen-fortællinger. I Film-X Lab., får man i sidste ende brændt sine produktioner ned på en VCD-rom, så man kan se dem derhjemme på computeren eller DVD-afspilleren.

Film-X er fra tirsdag til fredag åbent for besøg fra skoler, og i weekenderne åbnes dørene for alle, der har lyst til at prøve kræfter med filmproduktion. Værkstedet er niveaudelt så der er udfordring til alle aldre. 

Se mere information på Film-X?s hjemmeside: www.film-x.dk


Tilbage