HCA NYHEDER Elvis Costello HCA-opera i Operaen

Elvis Costello uropfører kammeropera på Store Scene i Den Kongelige Opera.

Af on - H.C. Andersen 2005 - 02 Februar 2005

I sidste sæson blev det offentliggjort, at Den Kongelige Opera har bestilt en kammeropera om H.C. Andersen hos Elvis Costello. Costello, der er kendt for sin enestående spændvidde og bl.a. har haft succes med samarbejdsprojekter med klassiske musikere som Anne Sofie von Otter og Brodsky Kvartetten, præsenterer hermed sin første opera nogensinde.
 
Det er nu lykkedes at sikre, at Elvis Costello ved to særlige koncerter på Store Scene i Københavns nye operahus selv uropfører de nye sange, der skal ligge til grund for operaen. 
 
"Det har været en stor sejr at få Elvis Costello til at skrive sin første opera nogensinde netop til Den Kongelige Opera - det er et vigtigt signal at sende om spændvidden i repertoiret i vores nye hus. Men at det nu også er lykkedes at få Costello til selv at uropføre sangene ved to koncerter i operaen, er naturligvis en helt særlig begivenhed, der internationalt vil profilere både Den Kongelige Opera, det nye operahus og H.C. Andersen-året.", fortæller operachef Kasper Bech Holten.
 
Elvis Costellos sangcyklus The Secret Arias, baseret på H.C. Andersens forelskelse i den svenske sopranstjerne Jenny Lind, er planlagt til at blive uropført ved to koncerter på Operaens Store Scene den 8. og 9. oktober 2005. Udover Elvis Costello selv medvirker musikerne Steve Nieve og Bebe Risenfors, som Costello ofte har arbejdet sammen med, såvel som den svenske sopran Gisela Stille, der tilhører Den Kongelige Operas faste ensemble. Koncerten vil bestå af to dele, hvor første del er kendte Elvis Costello-numre med relation til aftenens tema, mens anden del består af den helt nye sangcyklus, The Secret Arias.
 
Elvis Costello udtaler om projektet: "I was pleased to be asked to contribute to the Hans Christian Andersen celebrations and have decided that I should do so with a series of specially composed songs that I hope may be developed into a full-length production at a later date. The songs will tell a story that I have imagined existing between the lines of Andersen's biography and some of his most famous tales. They speak of a misfit's love for an unattainable woman and a struggle between a huckster and someone who composes music in secret."
 
Sangene skal ligge til grund for den endelige kammeropera, der i sæson 2006/07 vil blive uropført på Takkelloftet i Operaen, ligesom der er planer om udgivelse af sangene på cd og evt. dvd.
 
Billetsalget til koncerterne begynder sammen med det samlede billetsalg til Det Kongelige Teaters sæson 2005/06 i august 2005.
 
The Secret Arias er blevet til med støtte fra H.C. Andersen 2005-Fonden
Tilbage