HCA NYHEDER Prøvestart på H.C. Andersens DEN LILLE HAVFRUE

650 medvirkende på en flydende gigantscene i Københavns Havn

Af on - H.C. Andersen 2005 - 01 Februar 2005

Prøvestart på H.C. Andersens DEN LILLE HAVFRUE.
En musical af Bent Fabricius-Bjerre og Niels Brunse

SIDSTE NYT:
_______________________________________________________________

Alle roller nu besat: Det blot 24-årige stortalent Maria Millán Rojo skal spille titelrollen som Havfruen. 22-årige Anders Skov skal spille Prinsen.

Prøverne til forestillingen går i gang i dag.

Billetsalget til forestillingen starter i dag, tirsdag d. 1. februar, på posthusene, BILLETnet og Politikenbillet.dk - enhedspris på 125 kr. pr. stk. plus billetgebyr.

Bent Fabricius-Bjerre har skabt i alt 14 sange, heriblandt hovednummeret "Kærlighed der lyser" sunget af Havfruen.

Historisk opdagelse: Stedet, hvor forestillingen opføres ud for kajen ved Den Sorte Diamant, hed i gamle dage Havfruegrunden.
 
Splinterny film om hele undervisningen af de medvirkende på www.kulturhavn.dk

Verdenspremiere: Torsdag d. 4. august 2005 kl. 19.00

Med seks måneder til premieren går prøverne og billetsalget til danmarkshistoriens største udendørs teaterproduktion i gang i dag, tirsdag d. 1. februar. Det drejer sig om Kulturhavns musicaludgave af H.C. Andersens
DEN LILLE HAVFRUE med musik af Bent Fabricius-Bjerre. Forestillingen, der får verdenspremiere torsdag d. 4. august 2005 kl. 19.00, opføres på en gigantisk flydende scene i Københavns Havn ud for Den Sorte Diamant og har intet mindre end 650 medvirkende på scenen.

De nye stjerner

Ti måneder efter de første indledende optagelsesprøver er rollebesætningen omsider på plads. Siden april sidste år har op imod 1.000 håbefulde sangere, dansere og skuespillere været til optagelsesprøve på DEN LILLE HAVFRUE, og efter flere måneders intens undervisning i sang, dans og drama i efteråret er alle roller nu fordelt. Instruktør Per Sohl, kor- og vokalcoach Janne Wind Didriksen og koreograf Birgitte Næss-Schmidt har screenet de mange hundrede medvirkende, og instruktørholdet har nu udvalgt de unge talenter, som skal spille de bærende roller i forestillingen.

Til den altoverskyggende hovedrolle som Havfruen har Kulturhavn fundet 24-årige Maria Millán Rojo. Hun mødte op til den første optagelsesprøve på Københavns Rådhus i april sidste år, og selvom hun er et helt ubeskrevet blad som skuespiller og sanger, markerede hun sig med det samme. Igennem undervisningsforløbet og casting blev instruktørholdet helt overbevist om, at Maria Millán Rojo er som skabt til rollen.

I den mandlige hovedrolle som den unge prins, som havfruen forelsker sig i, ses den blot 22-årige Anders Skov. Han har tidligere medvirket i en række amatøropsætninger af bl.a. Fame og Hair, og hvis hans ansigt virker bekendt, skyldes det måske hans tidligere medvirken i "Stjerne for en Aften" på DR.

Det er 28-årige Ditte Marie Legard Ipsen, som skal udfylde rollen som den smukke prinsesse, der fejlagtigt forveksles med Havfruen af Prinsen. Hun blev i 2001 uddannet på Malmø Musical Academy og har siden medvirket i bl.a. Miss Saigon på Århus Teater og Odense Teater samt i Grease på Magasinet i Odense, hvor hun spillede rollen som Sandy.

Herudover er der omkring 20 hovedroller samt de resterende ca. 630 medvirkende sangere, dansere og skuespillere. Nogle roller er større end andre, men alle skuespillere, dansere og sangere bliver brugt på scenen til at danne bevægelige scenebilleder og scenografiske virkemidler med deres 650 kostumer og deres farver.

Film om efterårets undervisning af de medvirkende

Hele undervisningsforløbet på de fem Københavnske aftenskoler, Den Rytmisk Aftenskole, Rytmisk Børn - og Unge Kulturskole, HOF, AOF - Metropol og FOF er fulgt af et filmhold fra produktionsselskabet Mediestunt, og filmen kan ses på www.kulturhavn.dk fra i dag.

14 sange af Bent-Fabricius-Bjerre

Hele efteråret har Bent Fabricius-Bjerre været i gang med at skabe forestillingens 14 sange og underlægningsmusik, som skal opføres af det rekordstore kor og solister på i alt 650 mænd, kvinder og børn. På dagens pressemøde var der verdenspremiere på det første af forestillingens sangnumre, hovedsangen "Kærlighed der lyser", som blev sunget af Havfruen - alias Maria Millán Rojo - akkompagneret af Bent Fabricius-Bjerre selv.

Forestillingen opføres på Havfruegrunden - ud for Den Sorte Diamant

Musicalen kommer til at foregå på en flydende gigantscene på hele 1.450 m2. Det er scenograf Niels Secher, der har skabt den enorme scenografi, der kommer til at fylde en hel del i havnebassinet. Scenen kommer til at bestå af to gigantiske flydepontoner (i alt 1.450 m2), som placeres bag hinanden. Der er 5 meter fra havnekanten ved Den Sorte Diamant til den nærmeste ponton i havnebassinet, og i hver ende af scenen etableres to landgangsbroer, der forbinder scenen med kajkanten. Under scenegulvet skal forestillingens 650 medvirkende opholde sig under forestillingen.

Det har været en stor udfordring at finde den rigtige location til en scene, som kan imødegå alle de trafikale, publikumsmæssige og produktionstekniske forhold, der kræves af en forestilling med 650 medvirkende. Men det er lykkedes Kulturhavn at indgå aftale med Den Sorte Diamant om, at forestillingen opføres på havnekajen ude foran biblioteket ved Søren Kierkegaards Plads.

Som et opsigtsvækkende kuriosum har ambassadør og protokolchef Christopher Bo Bramsen, netop gjort Kulturhavn opmærksom på, at havnegrunden, hvor DEN LILLE HAVFRUE opføres, i gamle dage hed Havfruegrunden. Forhistorien er, at Christian IV omkring 1608 lod opstille en statue af en kvindeskikkelse på en høj søjle, som blev anbragt på en banke ud for Tøjhushavnen på Slotsholmen - i dag dér hvor Den Sorte Diamant ligger. Banken blev kaldt for Havfruegrunden, og byens nye vartegn blev i folkemunde kaldt Havfruen. På et tidspunkt i midten af 1600-tallet blev "havfrue"-statuen udskiftet med en statue af Leda med Svanen, som stod som Københavns vartegn på "Havfruegrunden" i mere end 150 år. Omkring 1798 skulle havneløbet gøres dybere, og søjlen med statuen måtte fjernes. Dermed forsvandt både Københavns vartegn og den banke, der gik under navnet Havfruegrunden.

Billetsalget starter i dag

Til opsætningen af DEN LILLE HAVFRUE bliver der plads til 2.500 tilskuere per forestilling. Der er premiere torsdag d. 4. august kl. 19.00 og de efterfølgende dage vil der være forestillinger kl. 15.00 og kl. 19.00 frem til og med søndag d. 7. august 2005. Inkl. forpremiere sættes i alt ca. 20.000 billetter til salg. Billetter kan købes til 125 kr. stk. plus billetgebyr fra i dag kl. 10.00 på BILLETnet tlf. 70 15 65 65 eller www.billetnet.dk samt www.politikenbillet.dk.

Kulturhavns spektakulære opsætning af DEN LILLE HAVFRUE er blevet til i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden, Københavns Kommune, Politiken, Københavns Havn og Wonderful Copenhagen.

Spilleperiode: Torsdag d. 4. - søndag d. 7. august
(generalprøve - tirs. d. 2. aug. kl. 19, forpremiere - ons. d. 3. aug. kl. 19.00) premiere - torsdag d. 4. august kl. 19.00
fredag d. 5. august - søndag d. 7. august kl. 15.00 og 19.00

Spillested: Søren Kierkegaards Plads v/ Den Sorte Diamant

Billetpriser: 125 kr. pr. billet plus billetgebyr
(generalprøvebilletter: 50 kr. plus billetgebyr)

Billetbestilling: BILLETnet tlf. 70 15 65 65 eller www.billetnet.dk samt www.politikenbillet.dk.

Læs mere om DEN LILLE HAVFRUE og Kulturhavn på www.kulturhavn.dk


Tilbage