HCA NYHEDER Jens Andersen er gæst i ny programrække om HCA

Mit livs eventyr kaldte H. C. Andersen sine egne erindringer. Det er også titlen på den programrække dk4 udsender hele H.C. Andersen jubilæumsåret 2005.

Af tkr - H.C. Andersen 2005 - 01 Februar 2005

Hver måned er der premiere på et nyt program med en specielt udvalgt gæst og med Johannes Møllehave som vært.

Programrækken har premiere fredag den 4. februar klokken 20.00 med forfatteren Jens Andersen som gæst.

I programrækken "Mit liv som eventyr" er Johannes Møllehaves gæster udvalgt, fordi de er H.C. Andersen-kendere, eller fordi de repræsenterer et bestemt område af det danske samfundsliv som f.eks. kirken, industrien, forskningen og det politiske liv. Baggrunden er en opfattelse af, at eventyrene udgør en væsentlig del af danskernes fælles kulturarv.

Hver gæst fortæller om sit første møde med eventyrene og har også valgt sit eget favoriteventyr, der læses højt. Eventyrene tolkes, og Møllehave supplerer med et væld af spændende oplysninger og med sin enestående indsigt.


Fredag den 4. februar klokken 20.00 kan dk4's seere således glæde sig til et møde med journalisten og forfatteren Jens Andersen, der i 2004 modtog Weekendavisens litteraturpris for sin næsten 900 sider store tobindsbiografi om H.C. Andersen.


Selvom H.C. Andersens meget omfattende forfatterskab er et af de mest studerede og gennemlæste, lykkedes det Jens Andersen at finde nye og ukendte oplysninger. Møllehave og Andersen diskuterer eventyrfortolkning og sexualitet, og de er ikke enige. Men eventyret "Loppen og professoren", som Jens Andersen læser op i sin egen gendigtning i programmet, synes de begge giver anledning til mange fortolkninger. Og så får Jens Andersen også gennemhullet myten om, at H.C. Andersen skrev de bedste eventyr i starten af forfatterskabet.


Seerne kan i årets løb også se frem til at møde Møllehave i samtale med Naser Khader, Birthe Rønn Hornbech, Holger Bech Nielsen, Ulrich Breuning, Mogens Lykketoft, Louise Gade, Asger Aamund, Britta Schall Holberg, Erik Normann Svendsen og Niels Birger Wamberg.


Programmet "Mit livs eventyr - Jens Andersen" genudsendes desuden torsdag den 10. februar klokken 18.00 og søndag den 13. februar klokken 10.00.


dk4 er en landsdækkende tv-station som kan modtages af 1.2 mill. husstande enten via TDC-Kabel-TV, parabol eller lokale antenneforeninger. Se også www.dk4.dk


Tilbage