HCA NYHEDER 250 timers trykning og 150 ton papir

Trykningen af H.C. Andersen boggaven til alle 6. klasseselever i Danmark sat i gang efter mere end et års forberedelser

Af Oliver Newton - H.C. Andersen 2005 - 29 December 2004

I midten af december gik trykningen af den officielle H.C. Andersen boggave i gang hos Nørhaven Books, og forud ventede mere end 250 timers trykning fordelt på op mod 150 ton papir, før det første danske oplag på 80.000 eksemplarer lå færdigt.

Bogen er allerede solgt til andre nordiske lande, og måske venter der langt større ordrer i fremtiden, idet Japan, Kina og USA har udvist interesse for at købe bogen.

Bogen indeholder udover den interessante læsning intet mindre end 156 illustrationer, som alle er blevet til fra hånden af den talentfulde tegner Flemming Jeppesen, som har brugt et helt år på de mange flotte tegninger.

Gyldendals børn- og ungedirektør, Flemming Møldrup er da også ganske imponeret af den flid som tegneren har lagt i bearbejdningen af de mange eventyrillustrationer, som han mener supplerer hinanden godt og udgør en tiltalende helhed for læserne, skriver Viborg Nyt den 15. december.

Boggaven skal styrke læsningen hos danske skoleelever
Ambitionen med boggaven er at styrke læsefærdigheden og bidrage aktivt til at styrke almendannelsen hos danske børn. Derfor er Undervisningsministeriet gået i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden og Gyldendal om et udgivelsesprojekt, der funderer læsningen af H.C. Andersens eventyr i en moderne pædagogisk ramme.
 
Bogen udkommer på digterens 200 års fødselsdag og uddeles på selve dagen til alle børn i 6. klasse via landets amtscentraler.
Tilbage