HCA NYHEDER Tommelise til Japan

Fyrtøjet, et kulturhus for børn i Odense, eksporterer en scenografi af H.C. Andersens eventyr Tommelise til Japan i forbindelse med fejringen af H.C. Andersen 2005-fejringen.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 06 December 2004

Eventyrlandskabet Tommelises fortryllede verden kan fra april 2005 opleves i H.C. Andersen Parken i Odenses japanske venskabsby Funebashi, der ligger uden for millionbyen Tokyo. Børn og barnlige sjæle får mulighed for at føle sig som Tommelise, når de fysisk træder ind i Fyrtøjets overdimensionerede figurer af blomster og andre scenografier fra Tommeslises verden.
 
Bestyrelsesformand Conny Stolberg-Rohr udtaler:
"Det er et længe ønsket projekt, som nu går i opfyldelse. Nu får vi mulighed for at levendegøre H.C. Andersen i den store H.C. Andersen Park i Funebashi. Når vi vælger Tommelise hænger det sammen med, at den japanske natur er integreret i den japanske kultur. På samme måde er naturen et vigtigt omdrejningspunkt for H.C. Andersen. Hermed forenes japansk tradition og den store danske eventyrdigters tænkning. Smukkere kan det næppe gøres."
 
Produktionen foregår i Danmark, dels i Odense og dels i Ebeltoft med scenograf Frands Christiansen ved rorpinden. Frands Christiansen rejser til marts/april 2005 til Japan med et opsætningsmandskab for at bygge scenografien til forestillingen.

Tilbage