HCA NYHEDER Hollandsk prinsesse udnævnt til HCA Æresambassadør

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Laurentien af Holland udnævnt til H.C. Andersen Æresambassadør

Af on - H.C. Andersen 2005 - 29 November 2004

HKH Prinsesse Benedikte foretog udnævnelsen, der fandt sted d. 26. november kl. 13.30-16.00 på Kasteel van Ammersoyen, Kasteelaan 7, Ammerzoden i Holland. HKH Prinsesse Benedikte har tidligere foretaget udnævnelsen af Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg samt de spanske H.C. Andersen-ambassadører.

HKH Prinsesse Laurentien af Holland er den anden kongelige H.C. Andersen-ambassadør, som udnævnes i den lange række af prominente H.C. Andersen-ambassadører verden over - den første var Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg, der blev udnævnt tidligere på efteråret. Prinsesse Laurentien har i flere år været engageret i bekæmpelsen af analfabetisme, senest som initiativtager til den hollandske Stichting Lezen en Schrijven Foundation, og Prinsessen er derfor et oplagt valg som Æresambassadør for både H.C. Andersen 2005 Fonden og  HCA-abc Fonden.

Umiddelbart efter udnævnelsen til H.C. Andersen Æresambassadør kvitterede HKH Prinsesse Laurentien af Holland for æren ved at læse op af H.C. Andersens eventyr for en gruppe børn i aldersgruppen 6-12 år fra den hollandske H.C. Andersen skole, der vil deltage aktivt i fejringen af H.C. Andersen i Holland i 2005.

I forbindelse med udnævnelsen var der også mulighed for at opleve smagsprøver på en del af de hollandske H.C. Andersen projekter, der vil indgå i fejringen næste år. Ammersoyen slottet var således den idylliske ramme om alt fra udsnit af tegnefilm, til historie fortælling, sang og dans.
De hollandske H.C. Andersen projekter blev offentliggjorte ved en storstilet lancering i Efterling d. 6. juni 2005, hvor også de hollandske H.C. Andersen-ambassadører: Daphne Deckers, Ivo de Wijs og Freek De Jonge blev udnævnt.

Udnævnelsen var arrangeret af Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles og Den Danske Ambassade i Holland i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden.


Tilbage