HCA NYHEDER Kronprinsen udnævnte tyske HCA ambassadører

Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsesse Mary deltog i lancering af H.C. Andersen 2005 i Tyskland, hvor seks tyske HCA-ambassadører blev udnævnt

Af on - H.C. Andersen 2005 - 08 November 2004

I forbindelse med den verdensomspændende fejring af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 blev H.C. Andersen 2005-året i Tyskland lanceret ved et pressemøde på Rådhuset i Berlin mandag den 8. november 2004 kl. 11.00
 
På pressemødet blev de tyske H.C. Andersen 2005-arrangementer, herunder store udstillinger, koncerter og teaterforestillinger, offentliggjort under overværelse af HKH Kronprins Frederik og HKH Kronprinsesse Mary. Pressemødet var arrangeret af Den Danske Ambassade i Tyskland, den tyske kulturfestival Märchentage i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden.
 
Ved pressemødet udnævnte HKH Kronprins Frederik seks store, tyske personligheder til H.C. Andersen-ambassadører. De tyske H.C. Andersen-ambassadører er tidligere præsident for Landsorganisationen for Den Tyske Industri Hans-Olaf Henkel, tv-værtinde Sandra Maischberger, balletkoreograf John Neumeier, skuespillerinde Katja Riemann, danser og koreograf Sasha Waltz, samt sangerinde Nina Hagen, som desværre var forhindret i at komme, hvorfor hendes manager, Klaus Mabel Aschenneller, modtog ambassadørudnævnelsen på hendes vegne.
 
De vil alle være med til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen i Tyskland såvel som i resten af verden. H.C. Andersen-ambassadørerne vil endvidere repræsentere den humanitære fond HCA-abc Fonden, der er stiftet i H.C. Andersens navn til bekæmpelse af analfabetisme.
 
Berlins borgmester Klaus Wowereit var vært for pressemødet, hvor også kulturminister Brian Mikkelsen var tilstede. Ved arrangementet optrådte den danske sangerinde, Gitte Hænning, med sang og den nyudnævnte tyske H.C. Andersen-ambassadør, skuespilleren Katja Riemann afsluttede arrangementet med at læse et af H.C. Andersens eventyr.

Vedlagt findes en oversigt over de tyske H.C. Andersen projekter samt profiler på de seks tyske H.C. Andersen-ambassadører. 
 
FAKTA:
Lancering af H.C. Andersen 2005 i Tyskland
Dato: Mandag den 8. november 2004
Tid: Kl. 11:00
Sted: Festsaal des Berliner Rathauses
Rathausstr. 15, 10178 Berlin-MitteDe seks tyske H.C. Andersen-ambassadører:
 
Nina Hagen:
Sangerinde og skuespillerinde. Født 11. marts 1955 i Øst-Berlin. Uddannet i Studio für Unterhaltungsmusik. Ankom til Vest-Berlin i 1976, hvor hun indledte en karriere som New Wave-sangerinde. Det er siden blevet til adskillige albums og filmroller.
 
Hans-Olaf Henkel:
Professor i driftsøkonomi ved universitetet i Mannheim. Født 1940. Arbejdede hos IBM i 30 år og sluttede som deres Europachef. Var fra 1995 til 2000 præsident for Bundesverbandes der Deutschen Industrie. Er nu præsident for Wissenschaftsgemeinschaft Gottfried Wilhelm Leibniz, hvor han arbejder for mere investering i uddannelse, videnskab og forskning.
 
Sandra Maischberger:
Tv-værtinde. Født 25. august 1966 i München. Uddannet redaktør på Den Tyske Journalistskole i München i 1989. Har siden modtaget fem priser for sit arbejde for tv, senest Goldene Kamera-prisen i 2002. Er for tiden ansat ved n-tv og kendt for sit aften-talkshow på ARD "Menschen bei Maischberger"
 
John Neumeier:
Direktør og chefkoreograf for Hamburg Ballett siden 1973. Født 1942 i Milwaukee, Wisconsin, USA. Har studeret ballet i København og i London. Hamburg Ballett er blevet en af de førende balletter på den tyske dansescene under John Neumeiers ledelse, og han har modtaget adskillige internationale anerkendelser - senest i 2003, hvor han blev udnævnt til Ridder af Æreslegionen af den franske præsident Jacques Chirac.
 
Katja Riemann:
Skuespillerinde. Født 1. november 1963 i Kirchweyhe. Uddannet ved Hochschule für Musik und Theater i Hannover. Modtog en Adolf Grimme-guldpris for sin debutrolle i Sommer i Lesmona i 1988. Hendes gennembrudsrolle var i Den Følsomme Mand i 1994, og siden har hun medvirket i adskillige film. I 1998 fik hun Bundesfilm-prisen som bedste skuespillerinde for sine roller i Die Apothekerin og Bandits, og i 2003 modtog hun prisen som bedste skuespillerinde ved den internationale filmfestival i Venedig for sin rolle i Rosenstrasse.
 
Sasha Waltz:
Danser og koreograf. Født 1963 i Karlsruhe. Uddannet fra School For New Dance Development i Amsterdam i 1986. Grundlagde derefter sin egen, internationale dansetrup og har modtaget adskillige priser, deriblandt en Adolf Grimme-pris og en kritikerpris fra Forbundet af Tyske Kritikere. Siden 1999 har hun indgået i den kunstneriske ledelse af Berliner Schaubühne.

 
Litteratur:

17. februar 2005: Berlin

Præsentation af Andersen-biografien "Hans Christian Andersen"
Med forfatteren Jens Andersen og oversætteren Ulrich Sonnenberg

At vise mennesket H.C. Andersen "som han var" uden nogen form for romantisering er formålet med denne nye biografi. I forgrunden står hans personlighed, hans seksualitet, som der blev skrevet og gættet meget om, og den historiske situation, han fødtes i og det samfund, han bevægede sig i.
Forfatteren Jens Andersen, født 1955, arbejder som forfatter og litteraturkritiker i København.
Biografien udkommer i januar 2005 på forlaget Insel. Omkring 700 sider. Ca. 26,90 euro. ISBN: 3-458-17251-3

Sted: Nordiske ambassader, auditoriet, Rauchstr. 1, 10787 Berlin
Kl. 19:00
Gratis adgang
Information: www.daenemark.org

29. marts 2005: Berlin

H.C. Andersens København
Ulrich Sonnenberg præsenterer i et foredrag sin rejse- og læsebog "H.C. Andersens København" (ISBN: 3-89561-583-8)

Ulrich Sonnenberg har fulgt sporene fra H.C. Andersen og tager læseren på en spadseretur gennem Guldalderens København. Fra Tivoli til Christiansborg Slot og den Lille Havfrue. Turen ledsages af Rainer Groothuis' fotografier, der viser et helt særligt, umiskendeligt blik på byen ved Øresund. Ud af dette er blevet en rejseguide med nyttige tips, en levende bog om byen Københavns historie og nedslag i byens berømteste digters værker, der giver lyst til mere. Efter læsningen er der mulighed for at se Rainer Groothuis' fotografier.

Sted: Nordiske ambassader, auditoriet, Rauchstr. 1, 10787 Berlin
Kl. 19:00
Gratis adgang
Information: www.daenemark.org

1.- 29. april 2005: Kiel, Eckernförde, Plön, Rendsburg, Neumünster, Hohewacht

Rejsekammeraten
Sonja Brandes, papirklip. En udstilling af det dansk-tyske selskab.

Den danske kunstner viser en række papirklip til "Rejsekammeraten" af H.C. Andersen. Historien egner sig til store og små, men dens mangetydighed gør, at den først åbenbarer sig for sine voksne læsere. Forlægget for og inspirationen til stoffet var den apokryfe tekst Tobits Bog fra det Gamle Testamente. Papirklippene på farvet og lysægte papir forholder sig både til H.C. Andersens eventyr og til den oprindelige bibeltekst. Grafikeren muliggør med sine kunstneriske udtryksformer nye tilgange til de litterære tekster.

Sted: Vandreudstilling i Kiel (1.- 29.04.05), Eckernförde, Plön, Rendsburg (juli 2005), Neumünster (august 2005), Hohewacht (september), Kiel (oktober 2005)
Åbning: 01.04.2005, Sparkasse Kiel, Lorenzendamm 28-30, 24103 Kiel
Information: www.deutschdaenischegesellschaft.de, tlf. +49 (0431)-591 10 50

2. april 2005: Regensburg

De dejligste eventyr
En læsning med dans efter temaer hos H.C. Andersen i samarbejde med forlaget Insel.

Sted: Museum St Ulrich, Domplatz 2, 93047 Regensburg
Information: www.bistumsmuseen-regensburg.de

6. december 2005: Regensburg

Lang læsenat
Jule- og vintereventyr af H.C. Andersen

Information: dance.project.regensburg, 

Skyggen.
H.C. Andersens eventyr - set af Günter Grass

H.C. Andersen har skabt mange uforglemmelige helte: prinsessen på ærten, den standhaftige tinsoldat og snedronningen. Hans eventyr er tidløst moderne og fascinerer mennesker i alle aldre. Under overfladen handler historierne om outsidere på jagt efter lykken eller de er parabler om mennesket, der bliver revet med af begivenhedernes gang.

Andersens eventyr bliver ikke kun nyfortolket, de bliver også set på ny - i halvandet århundrede har eventyrene på næsten magisk facon tiltrukket tegnere. Günter Grass har selv truffet et udvalg af kendte og mindre kendte fortællin-ger til denne bog, og ud fra disse skabt sine litografier. Dér viser Kejseren sine nye klæder, dér bliver tinsoldaten reddet af ud af fiskens mave. "Skyggen" er en kærlig hyldest til historieskaberens samlede værk og en bog for hele familien.

Günter Grass, født 1927 i Danzig, studerede billedhuggerkunst i halvtredserne og har gennem hele sit liv tegnet og skabt litografier, skulpturer og akvareller. Hans prosatekste og digte ledsages oftest af illustrationer og kommentarer - en vigtig del af videreudviklingen af idéerne og figurerne.

Skyggen
H.C. Andersens eventyr - set af Günter Grass
280 sider med talrige litografier
Lærredindbundet med omslag
24,5 x 31,5 cm
September 2004
ISBN 3-86521-050-3

H.C. Andersens eventyr i ny udgave

Et større udvalg af H.C. Andersens eventyr udkommer i løbet af 2005 i en ny tysk udgave - med illustrationer af den danske tegner Flemming B. Jeppesen. Bogen udkommer på forlaget Gyldendal, der allerede har ført yderst positive forhandlinger med tyske forlag.
På digterens 200-års fødselsdag modtager alle danske skoler denne nye illustrerede udgave til brug i undervisningen i 6. klasse. Dertil hører de 30 vigtigste eventyr, som ethvert barn bør kende.

Udstillinger:

Skyggebilleder - Bjergene i Sachsisk Schweiz

Det kongelige bibliotek / Det nationale Fotomuseum i København planlægger en stor kunst- og kulturhistorisk udstilling. Under titlen "Skyggebilleder" med temaet "Bjergene i Sachsisk Schweiz" vises en udstilling set med digterens (H.C. Andersen), malerens (Caspar David Friedrich og hans kreds) og fotografens øjne (Hermann Krone).
H.C. Andersens første store udlandsrejse bragte ham i 1831 til Tyskland. Via hans beskrivelser af bjergene i både Harzen og i Sachsisk Schweiz fornemmer vi hans dybe naturforbundethed. De samme bjerge skildres af maleren Caspar David Friedrich, der ud fra sine mange skitser af området, skaber sine metafysiske landskaber. Endelig gik fotografen Hermann Krone i de romantiske maleres fodspor.

Udstillingen realiseres i et samarbejde mellem Det kongelige Bibliotek og flere tyske kulturinstitutioner, bl.a. Krone-samlingen ved institut for anvendt fotofysik ved Dresdens Tekniske Universitet. Med henblik på at kunne vise udstillingen flere steder i Tyskland, blev der indgået et samarbejde med flere forskellige tyske kulturinstitutioner.
Efter visningen af udstillingen i Det Nationale Fotomuseum kommer udstillingen i foråret 2005 til Tyskland. Der føres i øjeblikket afsluttende forhandlinger med de vigtigste institutioner.
 
United Exhibits Group. "Den største fortælling"/ "The greatest fairytale"
"Die größte Erzählung"

"H.C. Andersen - den største fortælling" er en gribende rejse gennem H.C. Andersens liv og hans eventyr, fortalt med forfatterens egne ord og billeder. Indbyggede interaktive elementer vækker denne vidunderlige verden til live, således, at den besøgende, på baggrund af H.C. Andersens univers, animeres til at skabe sin egen eventyrhistorie. Handlingsstrengen suppleres af originalgenstande fra en samling, som foruden personlige ting indeholder manuskripter, tegninger og papirklip. Udstillingsdesignet står Ralph Appelbaum Associates, New York for.

Rådgiver og forfatter Johannes Møllehave forklarer: "H.C. Andersen sagde, at han som eventyrforfatter ganske vist forestillede sig et barn som lytter, men at der dog også måtte findes noget at tænke over for den voksne højtlæser. Netop på denne måde er udstillingen tænkt: for børnene skal det være en oplevelse at møde de mange figurer, soldaten og heksen, den lille havfrue, nattergalen, hyrdinden og skorstensfejeren, den standhaftige tinsoldat og hvad de hedder alle sammen. Men der skal også være noget at tænke over. H.C. Andersen stimulerer vores fantasi, som om vi var børn, og dog vil det ikke lykkes at fortolke ham til fulde, heller ikke hvis man lever til man er 80."

Udstillingsstederne i Tyskland bekendtgøres senere.

De statslige museer i Berlin og Statens Museum for Kunst, København

Store dele af den gamle danske guldaldersamling på Statens Museum for Kunst i København påbegynder i efteråret 2005 forhåbentlig en rejse til Berlin, hvor de nogle måneders tid skal danne udstillingen "H.C. Andersens univers" i det nyrenoverede Alte Nationalgalerie på museumsøen.

Udstillingen kommer til at omfatte cirka 100 berømte malerier af Eckersberg, Købke, Lundbye, Constantin Hansen, Jørgen Roed, Martinus Rørbye, Carl Bloch og andre. Med københavnermotiver, portrætter, landskabs-, blomster- og genrebilleder fortæller de historien om H.C. Andersen, hans tid og de steder og personer han stiftede bekendtskab med på sine rejser i Europa, herunder også Berlin, og den intellektuelle verden, han levede i.
Værkerne tydeliggør ydermere den billedverden ud fra hvilken vi genfinder de maleriske beskrivelser i hans eventyr og romaner. Udstillingen kommer derfor til at indeholde eksempler på H.C. Andersens egne tegninger og papirklip, stillet til rådighed af Det kongelige Bibliotek og H.C. Andersen Museet i Odense.
Det åndelige liv i Berlin virkede utrolig tiltrækkende på H.C. Andersen. Og således vil udstillingen belyse de tætte forbindelser mellem Danmark og Tyskland i det 19. århundredes første halvdel. Det er et stykke dansk kulturhistorie, der med friske forskerøjne trænger til en nyfortolkning.
Den danske guldalderkunst har de sidste år påkaldt sig megen interesse i udlandet. Statens Museum for Kunst har arbejdet sammen med verdens førende museer, for nylig med The National Gallery i Washington DC omkring en Eckersberg-udstilling. I 1997 blev der på Alte Nationalgalerie i Berlin vist en omfattende udstilling med værker af maleren Christen Købke som repræsentant for guldaldermaleriet. Med denne kommende H.C. Andersen udstilling - ét af museets største udlån - fortsætter samarbejdet mellem de to nationale museer.

Sted: Alte Nationalgalerie Berlin, Bodestraße 1-3, 10178 Berlin
Åbningstider: tirs.-søn. kl. 10-18, tors. kl. 10-22
Datoerne for udstillingen bekendtgøres på et senere tidspunkt
Information:

19. juni til 26. august 2005: Kiel

H.C. Andersen på besøg i Slesvig-Holsten

Udstillingen på det slesvig-holstenske overbibliotek belyser ved hjælp af billeder og dokumenter Andersens besøg i hertugdømmerne Slesvig og Holsten. Udstillingen har bl.a. Kiel som tema, som det sted, hvor Andersen på sine rejser forlod postskibet og steg ind i toget. Endvidere hans forhold til Grev Conrad Rantzau-Breitenburg og hans sommerophold på øen Föhr som Kong Christian d. 8s. og Dronning Caroline Amalies gæst. Endelig beskrives også Andersens besøg hos Dronningens broder, Hertugen af Augustenborg. I tillæg til udstillingen udkommer et katalog hvori korrespondancen mellem Andersen og Conrad Rantzau er dokumenteret.

Sted: Schleswig-Holsteinische Landesbibliothek Kiel, Wall 47/51, 24103 Kiel
Information: tlf. +49 ( 0431)-6967750, Dr. Renate Paczkowski

H.C. Andersen vandreudstilling

H.C. Andersen var en eventyrfortæller for børn i alle aldre - men han var også meget mere. Han var en kritisk journalist, der var utrolig fascineret af videnskaben, han var en eksistentiel tænker, en begejstret rejsefortæller, en lidenskabelig romanforfatter, en omhyggelig kunster udi papirklip og en neurotisk, sexfikseret excentriker og hypokonder. Han var en mand med dæmoner, drømme, længsler og visioner. Han var et menneske af kød og blod.
Vandreudstillingen tegner et nyt billede af den store danske digter. Den fortæller H.C. Andersens succeser ved hjælp af samtidige billeder og dokumenter og faksimiler af manuskripter og breve. 

25. oktober 2004 til 1. februar 2005: Karlsruhe
Sted: Europäische Schule Karlsruhe, aulaen, Albert-Schweitzer-Str. 1, 76139 Karlsruhe
Information: tlf. +49 (0721)-6800912

2. april til 14. maj 2005: Berlin
Inkl. udstilling af papirklip
Sted: Nordiske ambassader, Felleshus, Rauchstr. 1, 10787 Berlin
Information: tlf. +49 (030)-84 71 96 10

Juli og august 2005: Lübeck
Sted: Günter Grass Hus Lübeck, Glockengießerstraße 21, 23552 Lübeck
Information: www.guenter-grass-haus.de

22. juli til medio september 2005: Marburg
Sted: Marburger Haus der Romantik, Markt 16, 35037 Marburg
Information: tlf. +49 (06421)-917160

10. september - 30. oktober 2005: Glückstadt
Åbning: 9. september 2005, kl. 19:00
Sted: Detlefsen-Museet i Brockdorff-Palais, Am Fleth 43, 25348 Glückstadt
Åbningstider: tirs. kl. 14 - 17,  fre. og lør. kl. 14 - 18, søn. kl. 14 - 17
Entre: voksne 2,50 euro, rabat 1,50 euro, børn under 14 år gratis adgang.
Information: www.detlefsen-museum.de

8. november 2005 til 29. januar 2006: Hamburg
Sted: Altonaer Museum, Museumstr. 23, 22765 Hamburg
Information: tlf. +49 (040)- 42811 3582

17. september til 27. november 2005: Kiel

Skyggen
Udstillingens litterære udgangspunkt er den mesterlige fortælling "Skyggen" af H.C. Andersen fra 1846-47. Fortællingen anses for at være et højdepunkt i den romantiske litteratur. I den fascinerende og meget komplekse tekst bearbejder H.C. Andersen talrige fysiske tilblivelsesformer af skyggen og former litterært disse til intense psykiske billeder.

I anledning af den danske forfatters 200-års fødselsdag inddrages væsentlige kunstneriske positioner fra Giorgio de Chirico til Cindy Sherman, der detaljeret forholder sig til temaet i "Skyggen". Udstillingen vil afdække skyggefænomenets forskellige forklædninger og tilblivelsesformer i samtidens kunst. Der udstilles i alt værker af mere end 25 internationale billedkunstnere, der viser bredden af samtidskunsten i deres arbejde med videokunst, film, lyd, skulptur, installationer, fotografi og maleri.

Sted: Kiels Kunsthal ved Christian Albrecht Universitetet, Düsternbrooker Weg 1, 24105 Kiel
Åbningstider: tirs.-søn. kl. 10-18, ons. kl. 10-20, man. lukket
Omvisninger: ons. kl. 18:00, sø kl. 11:30 og kl. 16:00
Information: tlf. +49 (0431)-880 57 56
Udstillingen er et samarbejde mellem Brandts Klædefabrik og Kunsthalle Kiel samt Landesgalerie Linz og vises 2005-6 i både Danmark, Tyskland og i Østrig (26. januar til 1. maj 2006).

November 2005 til januar 2006: Hamborg

H.C. Andersen og legetøjet

I samarbejde med museet i Holbæk og Koldinghus fejrer Altonaer Museum H.C. Andersen med en kulturhistorisk udstilling om og med legetøj. Som udgangspunkt står H.C. Andersens skrifter, især hans eventyr og sange. Udstillingen beretter om legetøj og barndommens verden i det 19. århundrede. Den indeholder flere forskellige områder og inkluderer også aktiviteter, man selv kan gå i gang med. Hvert museum, der viser denne udstilling, supplerer med genstande fra egne samlinger.

Sted: Altonaer Museum, Museumstr. 23, 22765 Hamburg
Information: tlf. +49 (040)- 42811 3582

Undervisning:

20. november 2004: Karlsruhe

Forelæsningsdag på den Europæiske Skole Karlsruhe

Den Europæiske Skole Karlsruhe planlægger den samlede, nationale forelæsningsdag under overskriften "H.C. Andersen", organiseret af avisen Die Zeit. Det er hovedsagelig "Juletræet" på seks forskellige sprog, der læses.
Eleverne arbejder med følgende projekter: Højtlæsning af egne eventyr. De ældste klasser læser for de mindre. Højtlæsning og analyse af et Andersen-eventyr af og til finske elever. En teatergruppe opfører "Svinedrengen" på fransk og tysk i børnehaver. Læsninger: de ældste klasser læser Andersen på tysk, engelsk, fransk, italiensk, dansk, svensk, finsk og hollandsk for de mindste. "Eventyr for alle sanser". Mødre fra skolens fem sprogafdelinger læser for skolens førsteklasser i biblioteket.

Sted: Europäische Schule Karlsruhe
Information:

10. - 12. december 2004: Sankelmark

Seminar: H.C. Andersens 200-års fødselsdag

Over en weekend dykker seminardeltagerne ned i Andersens verden og får indblik i hans rejse til Italien, lærer om hans møder i hertugdømmerne og i Lübeck og lytter til korrespondancen mellem Andersen og Grev Rantzau af Breitenburg. Oplægsholderne er bl.a. professor dr. Heinrich Detering, oversætter af H.C. Andersen, dr. Bernd Kretschmer, lederen af Det Danske Kulturinstitut i Tyskland, dr. Wilfried Hauke, filolog og Tv-producent og mange andre H.C. Andersen specialister.

Sted: Europäische Akademie Schleswig-Holstein e.V., 24988 Sankelmark
Information: tlf. +49 (04630)-55 112, www.eash.de

Sommersemesteret 2005: Freiburg

Offentlig forelæsningsrække om H.C. Andersen

Sted: Albert Ludwigs-Universität, Fahnenbergplatz, 79085 Freiburg
Tidspunkt: hver onsdag fra kl. 18-20
Information: www.skandinavistik.uni-freiburg.de

April til september 2005: Berlin

Byrundgange: H.C. Andersen i Berlin

Rundgangen "Andersen i Berlin" følger den berømte rejsende fra Brandenburger Tor over Gendarmenmarkt til Berliner Dom. På vejen forbi bevarede bygninger og reminiscenser fører vi Dem gennem dagbogsoptegnelser, breve og originaltekster og formidler ad bagvejen indblik på Berlins kulturhistorie.

Information: , tlf. +49 (030)-25 20 40 22
Sprog: tysk, svensk, dansk
Varighed: ca. 2 timer

H.C. Andersen på skolerne

I samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden har Center for Dansk Børnelitteratur udviklet inspirerende undervisningsmateriale for lærere til brug for børn i aldersklassen 6-16 år. Undervisningsmaterialet indeholder følgende:

En artikel om H.C. Andersens liv og værk, om forskellige udgaver af hans eventyr og spørgsmålet om han skrev for børn eller voksne m.m.. Forslag til nye og kreative veje at nærme sig hans eventyr på. En udstilling til at downloade direkte fra den officielle hjemmeside hca2005.com.  Til udstillingen findes ledsagende materiale med forslag til anvendelse i undervisningen.

Undervisningsmaterialerne findes på mange sprog. Den tyske udgave befinder sig allerede på den officielle hjemmeside hca2005.com. Alle materialer stilles gratis til rådighed.

Mediepartner TV

H.C. Andersen 2005s mediepartner er public-service kanalen Danmarks Radio. Danmarks Radio producerer bl.a. et dokumentarprogram i to dele om H.C. Andersens liv og forfatterskab. Programmet vises foråret 2005. Tyske kanaler producerer serien i samarbejde med Danmarks Radio. Serien skildrer bl.a. H.C. Andersens rejser i Tyskland.

Berliner Märchentage (Berliner Eventyrdage)

3. til 13. november 2005: Berlin

I år 2005 forvandler Berliner Eventyrdagene sig til H.C. Andersen eventyrdage, "Lykkens Galocher" for at ære den store eventyrdigter. Hermed vender Berliner Eventyrdage tilbage til sit udgangspunkt, idet dagene blev initieret i 1990 i anledning af H.C. Andersens fødselsdag.
Med "Lykkens Galocher" drager verdens største eventyrfestival på turne i hele Tyskland fra den 22.10.05 til den 02.11.05. Som flot afslutning kommer H.C. Andersen eventyrdagene til Berlin under overskriften "Hele verden kommer til Berlin". Arrangøren Märchenland e.V. præsenterer H.C. Andersens værk i tidsrummet 03. - 13. november med mere end 1000 arrangementer, på over 300 steder, i alle kunstgenrer og for alle aldersklasser.

Information: www.berliner-maerchentage.de, tlf. + 49 (030)-34 70 94 78

 


Tilbage