HCA NYHEDER Dronningen med til HCA2005-lancering i Japan

Hendes Majestæt Dronning Margrethe deltager i lancering af H.C. Andersen 2005 i Japan.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 02 November 2004

I forbindelse med den verdensomspændende fejring af H.C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 bliver de japanske H.C. Andersen-projekter og japanske H.C. Andersen-ambassadører præsenteret ved en presselancering på Hotel Grand Hyatt i Tokyo onsdag den 17. november kl. 11.30.

Presselanceringen arrangeres af Den Danske Ambassade i Japan i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden i tilknytning til regentparrets officielle besøg i Japan. Presselanceringen vil blive overværet af H.M. Dronning Margrethe, som er protektor for H.C. Andersen 2005 Fondens arrangementer.

Ved presselanceringen vil generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, præsentere de kunstneriske japanske H.C. Andersen 2005-arrangementer. Ved samme anledning vil den danske ambassadør i Japan, Poul Hoiness, udnævne otte japanske personligheder til H.C. Andersen-ambassadører. De japanske H.C. Andersen-ambassadører vil alle være med til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen i Japan såvel som i resten af verden. Endvidere vil de repræsentere den humanitære fond HCA-abc Fonden, der er stiftet i H.C. Andersens navn til bekæmpelse af analfabetisme.

H.C. Andersen-ambassadørerne vil ved deres udnævnelse modtage den officielle HCA 2005-nål og det officielle HCA 2005-diplom designet for Rosendahl af kunstneren Lin Utzon, som også vil være til stede ved presselanceringen.

Ved presselanceringen vil nogle af de nyudnævnte, japanske H.C. Andersen-ambassadører læse op af Andersens eventyr på japansk, mens Tivolis Pantomimeteater vil optræde med et uddrag fra H.C. Andersen-forestillingen Kærlighed i Skarnkassen. Forestillingens scenografi og kostumer er skabt af H.M. Dronning Margrethe.


Tilbage