HCA NYHEDER Storhertuginde udnævnt til HCA Æresambassadør

Hendes Kongelige Højhed Prinsesse Benedikte udnævnte i går Hendes Kongelige Højhed Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg til H.C. Andersen Æresambassadør.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 20 Oktober 2004

I går tirsdag 19. oktober blev Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg udnævnt til H.C. Andersen Æresambassadør af HKH Prinsesse Benedikte af Danmark.

Udnævnelsen blev arrangeret af Det Danske Kulturinstitut i Bruxelles og Den Danske Ambassade i Luxembourg i samarbejde med H.C. Andersen 2005 Fonden. Den fandt sted i Luxembourgs største udstillings- og messecenter, Lux Expo, i hjertet af Luxembourgs Kirchberg-distrikt i forbindelse med messen Nouveau Salon de l'Enfant, som fokuserer på børnelitteratur og pædagogik.

Nouveau Salon de l'Enfant åbnede 15. oktober og lukker 24. oktober, og den vil have helt op til 70.000 besøgende. I år har messen særligt fokus på H.C. Andersen i anledning af 200-året for hans fødsel til næste år.

Messen vil blandt andet præsentere Odense Bys Museers store vandreudstilling om H.C. Andersens liv og værk, en børnebogsudstilling med H.C. Andersens værker samt foredrag om H.C. Andersen og læselyst ved professor ved Syddansk Universitet, Anne-Marie Mai. Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg er protektor for Nouveau Salon de l'Enfant.

HKH Storhertuginde Maria Teresa af Luxembourg er den første kongelige H.C. Andersen-ambassadør, som udnævnes i den lange række af prominente H.C. Andersen-ambassadører verden over. Storhertuginden - der er mor til fem - har i årevis været forkæmper for børns rettigheder. Hun har siden 1997 været UNESCO Goodwill-ambassadør for uddannelse af piger og kvinder.


Tilbage