HCA NYHEDER Ny dansk cd med fortolkninger af Andersens eventyr

Frits Helmuth og Kirsten Siggaard er blandt de 10 danske stjerner, der bringer nyt liv i den store eventyrdigters fantastiske og eventyrlige univers.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 08 Oktober 2004

"Ve´du, hva´der var - Der var engang en lille ælling.
Og ve´ du, hva´ den sku´ - Den sku´ ha´ en sygemelding.
(Den lille grimme ælling)"

Som en fantastisk indledning til den store fejring af H.C. Andersen næste år udkommer allerede d.4. november 2004 12 musikalske nyfortolkninger af hans eventyr.

De 12 sange fremføres af 10 af Danmarks mest talentfulde stjerner, og henvender sig med en blanding af inspirerende musik og underfundige tekster til hele familien. Alle sange er skrevet og komponeret af den danske musiker og skuespiller Henrik Fiig, der bl.a. er kendt for et hav af teaterroller samt for at have medvirket i Lars Von Triers Riget, tv-serien Hotellet og for at lægge stemme til diverse figurer i børneserier som fx Små robotter, der blev vist på TV2.

Formålet med fejringen af H.C. Andersen i 2005 er at genføde den store digter i nye og anderledes fortolkninger. H.C. Andersen 2005 Fonden har støttet H.C. Anderledes med det officielle HCA2005 logo og dermed anerkendt, at netop denne cd er en del af genfødslen af H.C. Andersen i nye og spændende omgivelser.

De 10 kunstnere der medvirker på pladen er, ud over Henrik Fiig selv, Kirsten Siggaard, Frits Helmuth, Pernille Schrøder, Marianne Mortensen, Christiane Bjørg Nielsen, John Martinus, Peter Jorde, Karsten Jansfort og Caspar Phillipson.
Alle kunstnerne har fået mulighed for at sætte deres personlige fingeraftryk på sangene.

Musikken på H.C. Anderledes er indspillet af nogle af Danmarks bedste musikere, Nils Kaufmanas, Hans Fagt, Troels Skovgaard, og Jon Bruland. Ligesom sangerne har musikerne fået lov til at gøre H.C. Anderledes til deres eget projekt, og det kommer tydeligt til udtryk i musikken.

Henrik Fiig har i sine kompositioner taget hensyn til den enkelte kunstners forcer, hvilket også klart fremgår af den spændende sammensætning af forskellige stilarter på H.C. Anderledes. Der er ingen tvivl om, at alle sangene taler direkte til hjertet.

H.C. Anderledes er en populærplade, der henvender sig til hele familien. Teksterne er inspireret af H.C. Andersens eventyr, men i deres helt egen fortolkning. I sangen "Klods-Hans" synger Karsten Jansfort for eksempel:

"Min far si´r, at jeg er en slapsvans, men jeg er da ligeglad.
For nu vil jeg ha´prinsessen lige meget hvad."
 
For yderligere information samt smagsprøver på sangene se venligst www.hcanderledes.dk.


Tilbage