HCA NYHEDER Russisk filminstruktør hylder HCA i ny film

Den prominente russiske filminstruktør Eldar Ryazanov fejrer H.C. Andersens 200 års fødselsdag i hans 25. og sidste film. Optagelserne starter i januar 2005

Af on - H.C. Andersen 2005 - 07 Oktober 2004

Ruslands prominente filminstruktør, Eldar Ryazanov, laver sit eget bidrag til 200 års jubilæet for H.C. Andersen,

I følge nyhedsbureauet AP, har Ryazanov i lang tid drømt om at lave en film om H.C. Andersen, og nu er hans længe ønsket drøm ved at gå i opfyldelse.

I en kommentar til filmen, siger instruktøren:
"Det bliver en spændende fortælling baseret på H.C. Andersens biografi, sat op mod historiske events, kombineret med forskellige dele af de mange eventyr skabt af den danske historiefortæller."

I forbindelse med researchen til filmen, har Ryzanov besøgt flere steder i Danmark, som har forbindelse til episoderne i hans kommende film, selvom de fleste af filmens scener bliver filmet i Mosfilm studierne i Moskva.

Rollelisten er næsten udelukkende russisk, med undtagelse af rollen som H.C. Andersen, hvis 'billede' skabes af en dansk skuespiller, siger Ryazanov til AP.

Han planlægger at begynde optagelserne i januar 2005, og have afsluttet filmen i februar 2005, hvis forskellige økonomiske vanskeligheder bliver løst.

Eldar Ryazanov slutter sin instruktørkarriere inden for filmverdenen med sin film om H.C. Andersen.
Tilbage