HCA NYHEDER Bo Skovhus udnævnt til H.C. Andersen-ambassadør

Operasanger Bo Skovhus åbnede i går søndag d. 12 september Klassisk Musik Festival KMF 336 i Herning/Ikast som nyudnævnt H.C. Andersen-ambassadør.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 13 September 2004

Da Bo Skovhus gav koncert i går søndag d. 12. september på Herning Gymnasium, var der ekstra meget opmærksomhed omkring Danmarks store opera- og liedersanger. Ud over at han skulle holde åbningskoncerten for Herning/Ikast-områdets nye kultursatsning Klassisk Musik Festival 336, som han også er protektor for, blev han umiddelbart efter koncerten udnævnt som H.C. Andersen-ambassadør.

Kommunikationsansvarlig for H.C. Andersen 2005 Christian Have forestod udnævnelsen, og han motiverede bl.a. med følgende ord:
- Bo Skovhus har med sin stemme og dybe forståelse for musikken gennemtrumfet det, H.C. Andersen gjorde på papiret. Med sin fine fornemmelse for, hvad det er, der rører mennesket i fortællingen, er han blevet en af vor tids helt store fortællere og valget af Bo Skovhus som H.C. Andersen-ambassadør er derfor oplagt og naturligt og vi glæder os over, at han med sin stemme vil udbrede kendskabet til 'Den fynske nattergal'.

Den danske sanger har skabt sig en eventyrlig karriere som internationalt anerkendt fortolker af såvel lieder som store klassiske operapartier, og han synger i dag på verdens førende operascener.

Som protektor for KMF 336 står Bo Skovhus som den fornemste repræsentant for, hvad egnen kan fostre af kunstnerisk kvalitet, og som H.C. Andersen-ambassadør vil han fremstå som et forbillede for håbefulde unge kunstnere i det regionale og nationale vækstlag.

I forbindelse med udnævnelsen udtaler Bo Skovhus:
- H.C. Andersen er en af de ting, der har fulgt mig gennem hele livet, og som jeg har taget med mig, nu hvor jeg ikke længere bor i Danmark. Hans eventyr er i høj kurs, når jeg skal læse højt for min lille datter, og jeg oplever sammen med hende hele tiden nye dybder i hans smukke fortællinger. Derfor er det en stor fornøjelse for mig at være med til at åbne hendes og hele verdens øjne for vores store fortæller.

Det er ikke tilfældigt, at Bo Skovhus udnævnes i forbindelse med sin åbning af Herning/Ikast-områdets nye satsning KMF 336. Den klassiske musikfestival er blevet etableret for at fremvise egnens klassisk musiske ressourcer. De helt unge lokale aspiranter optræder side om side med de kunstnere, der en gang var håbefulde talenter, og som i dag kan vende ?hjem? som professionelle, internationale sangere og musikere.

Bo Skovhus talent blev i hjembyen Ikast plejet fra et tidligt tidspunkt, og med den rette motivation på det rette tidspunkt har han gennem uddannelse og viljestyrke fået mulighed for at udvikle sig til en Danmarks absolut største stjerner på den internationale opera- og liederscene.

Bo Skovhus er kendt for at fortælle smukke og forførende historier med sin alsidige stemme, og han begejstrede sidste år et totalt udsolgt Århus Musikhus, da han var med i Den Jyske Operas meget roste opsætning af La Boheme sammen med hans personlige venner, stjerneparret Roberto Alagna og Angela Gheorghiu. I august har han sunget Korngolds Die Tote Stadt i Salzburg, og i øjeblikket prøver han på den originale franske femakters version af Don Carlos i Wien.

KMF 336 er nu for alvor skudt i gang, og musikelskere kan se frem til 14 dage med et bredt udbud af klassisk musik fra egnens hjemvendte sangere og musikere. Bo Skovhus åbnede med et brag af en fremførelse af Schuberts lied-cyklus Schwanengesang. Tirsdag d. 21. september kl. 19.30 i Herning Kongrescenter synger De Tre Tenorer, Peter Lodahl, Michael Kristensen og Jens Krogsgaard højdepunkter fra operaens verden akkompagneret af Prinsens Livregiments Musikkorps og søndag d. 26. september kl. 16.00 afsluttes festivalen med en stor koncert med Ringkøbing Amts Amatør Symfoniorkester, solister og lokale kor også i Herning Kongrescenter.

Herudover vil tonerne af Bach, Händel, Mozart, Weyse og mange andre flyde fra kirker, skoler, biblioteker og museer i området som danner ramme om adskillige gratis koncerter med lokale talenter og professionelle musikere.
 


Tilbage