HCA NYHEDER Et Tivoli Eventyr er på vej

H.C. Andersen kendte Tivoli godt og var ven med Tivolis grundlægger, Georg Carstensen. Derfor finder Tivoli det naturligt at deltage i fejringen af digteren, og det gør Haven med to store satsninger, hvor den første blev afsløret i dag: Et Tivoli Eventyr.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 16 August 2004

 

H.C. Andersen kendte Tivoli godt, var ven med Tivolis grundlægger, Georg Carstensen, og blev inspireret til eventyret Nattergalen efter en aften i 'den kinesiske have'.

Derfor finder Tivoli det naturligt at deltage i fejringen af digteren, og det gør Haven med to store satsninger, hvor den første blev afsløret i dag: Et Tivoli Eventyr. Tivolis anden store H.C. Andersen-markering præsenteres senere på året.

Et Tivoli Eventyr bliver en spektakulær 'forestilling', der ikke har set sit sidestykke i Danmark før. Bedst kan det vel beskrives som et ekstravaganza af dukker, lys, musik og special effects: over 5-meter høje lysende dukker vil efter mørkets frembrud danse svævende fra springvandet ved Koncertsalen, hvor der bygges en scene.

Dukkerne bevæger sig videre mod Plænens scene ad et podium, hvor Tivolis gæster også vil opleve levende eventyr, special effects, nykomponeret musik med masser af strygere og historie-fortælling samt fyrværkeri. De spektakulære dukker repræsenterer hver et H.C. Andersen-eventyr, og på den måde vil beskueren kunne leve sig ind i H.C. Andersens univers, når eventyrene svæver forbi, mens fortællerstemmen præsenterer historierne.

Et Tivoli Eventyret er skabt af amerikaneren Gary Paben, der er en erfaren herre inden for spektakulære produktioner. Han har blandt andet stået for tre Super Bowl halvlegs-shows, åbningen af Handicap-OL i Salt Lake City 2002 og som Senior Show Director i Walt Disney World gennem 20 år satte han over 200 produktioner op, heriblandt The Millenium Parade - Tapestry of Nations.

Med sig har Gary Paben producer Bettina Buckley, der ligeledes har en karriere med produktion af giga-shows bag sig heriblandt Broadway-shows og åbningen af flere forlystelsesparker.

Så det er en stor portion viden og erfaring, der nu har arbejdet med Et Tivoli Eventyr i næsten et år. I øjeblikket er dukkerne ved at blive til i et værksted i Florida, og i det tidlige forår kommer de til Tivoli. Et Tivoli Eventyr har premiere den 14. maj og spiller hver aften, undtagen fredag og alle dage i jazzfestival-perioden, resten af sæson 2005.

Et Tivoli Eventyr er blevet til med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden, som har støttet projektet med to millioner kroner.
 
 

Facts om Et Tivoli Eventyr
Instruktør: Gary Paben
Producer: Bettina Buckley
Musik: Jonathan Barr
Indspilning: London Symphony Orchestra.
Fortælling og sang:
Louise Fribo & Kurt Ravn
Showkoordinator: Susanne Breuning


Tilbage