HCA NYHEDER DR Radiopigekoret synger i Den Forbudte By

DR Radiopigekorets koncerter i Beijing når ud til mere end 40 millioner lyttere og seere i de 20 største byer i Kina, og åbner dermed for et fremtidigt samarbejde mellem DR, EBU og de kinesiske radiofonier.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 02 Juli 2004

Tirsdag den 13. juli drager DR Radiopigekoret og chefdirigent Michael Bojesen til Shanghai og Beijing, ledsaget af korets protektor HKH Prinsesse Alexandra.

Det sker under den størst mulige støtte og bevågenhed fra det kinesiske kulturministerium. Korets koncerter er blevet placeret i så prominente koncertsteder som Shanghai Grand Theatre, Century Theatre i Beijing og ikke mindst i Zongshan Music Hall i Den Forbudte By.

Synger ved Den Kinesiske Mur
Turnéen rundes af med en udendørs koncert i Beijing International Sculpture Park. Derudover vil DR Radiopigekoret også have sunget - sammen med et kinesisk kor - ved Den Kinesiske Mur.

DR Radiopigekoret akkompagneres på turnéen af bassisten Chris Minh Doky, som sammen med koret for nylig har indspillet cd'en Home Sweet Home under ledelse af chefdirigent Michael Bojesen. Et kamerahold fra Nordisk Film følger koret og prinsessen på hele turnéen, såvel ved koncerter og prøver som i fritiden, og det vil resultere i et tv-program, så danske seere også kan følge besøget.

DR Radiopigekoret er officielle repræsentanter for HCA-fejringen 2005 og vil med sine koncerter, med blandt andet H.C. Andersen-tekster på programmet, skabe opmærksomhed om næste års store fejring, hvor DR Radiosymfoniorkestret i blandt andet Kina vil markere eventyrdigterens 200 års fødselsdag.

Hul igennem til kinesisk radio
Med udgangspunkt i Beijing Music Radios optagelser fra Roskilde Festivalen i år og optagelse og transmission af DR Radiopigekorets koncerter i Beijing, er der skabt et samarbejde som store dele af European Broadcasting Union (EBU) har sukket efter i årevis. Det har hidtil ikke været muligt at skabe kontakt til kinesiske radiofonier for udveksling af transmissioner, men nu er der så at sige kommet 'hul igennem'.

DR Radiopigekorets turné til Kina er blevet til i nært samarbejde med Det Danske Kulturinstitut, HCA2005 Fonden og Den Kinesiske Ambassade i København, og turnéen støttes af bl.a. korets hovedsponsor, Frederiksberg Sparekasses Fond samt af SAS som led i samarbejdsaftalen mellem HCA2005 Fonden og SAS om sponsorbilletter.


Tilbage