HCA NYHEDER Brasiliansk sambaoptog i Odense

Berømt brasiliansk sambaskole fejrer H.C. Andersen med optog i Odense 8. juli. Optoget er en forsmag på karnevalet i 2005 i Rio, som vil hylde H.C. Andersen.

Af ms - - 23 Juni 2004

Torsdag d. 8. juli optræder den  berømte brasilianske sambaskole "Imperatriz Leopoldinense" på Flakhaven og i Rosengårdcentret i Odense. I alt 40 dansere fra besøger Odense og giver dermed en forsmag på den store fejring af H.C. Andersen næste år i Brasilien.

Med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden har sambaskolen i 2005 helt ekstraordinært valgt H.C. Andersen som tema ved det verdenskendte karneval i Rio de Janeiro. Sambaskolens besøg i Odense giver borgere og besøgende i Odense en enestående mulighed for at overvære den brasilianske dansetrups forrygende show.

Næste års H.C. Andersen-kostumer befinder sig endnu på tegnebordet. Men når de inciterende samba-rytmer fylder gaderne i Odense, bliver det ikke svært at forestille sig H.C. Andersens fantastiske eventyr univers omsat til overdådige udsmykninger og kostumer næste år i Rio de Janiero.

"Imperatriz Leopoldinense" er en af Brasiliens mest berømte sambaskoler, der flere år i træk har vundet det prestigefyldte karneval i Rio. Når truppen danser i Rio består den af ikke færre end 3.000 dansere. Alle klædt i fantastiske kostumer og omgivet af imponerende udsmykninger. Det årlige karneval i Rio er en begivenhed, der har ikke blot hele Latinamerikas bevågenhed, men også tv-transmitteres til 400 mio. seere verden over.

"Imperatriz Leopoldinense" vil bruge H.C. Andersens liv og eventyrunivers som inspirationskilde til deres imponerende udsmykninger og kostumer. I den forbindelse har Sambaskolens kunstner og ansvarlig for udsmykningen, Rosa Magalhães tidligere besøgt Odense for at udforske H.C. Andersens liv og værker.

I Odense vil de 40 dansere optræde to steder i byen. Første mulighed for at se de latinamerikanske dansere er d. 8. juli kl. 13.00 på Flakhaven. Senere samme dag kl. 16.00 optræder danserne i Rosengårdcentret. Borgerne i Odense får altså hele to muligheder for at opleve de fantastiske dansere.

Samarbejdet mellem H.C. Andersen 2005 Fonden og sambaskolen "Imperatriz Leopoldinense" er kommet i stand takket være danskeren Jens Olesens initiativ. Jens Olesen er primus motor bag en lang række kulturudvekslinger mellem Danmark og Sydamerika.


Tilbage