HCA NYHEDER HCA2005 indgår samarbejde med SAS

H.C. Andersen 2005 Fonden og HCA-abc Fonden indgår et tæt samarbejde med SAS og Rezidor SAS Hospitality. Samarbejdet blev offentliggjort på et pressemøde i København i dag, og giver HCA2005-projektets kunstneriske samarbejdspartnere mulighed for at rejse jorden rundt med SAS til reducerede priser.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 09 Juni 2004

SAS er fra og med i dag Official Carrier for H.C. Andersen 2005-projektet, og Rezidor SAS Hospitality er Official Hotels for H.C. Andersen 2005. Samtidig støtter SAS og Rezidor SAS Hospitality kampen mod analfabetisme verden over i regi af HCA-abc Fonden.

På et pressemøde i København i dag blev den officelle aftale mellem de tre parter underskrevet af henholdsvis koncernchef for SAS Gruppen, Jørgen Lindegaard, generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, Lars Seeberg, og bestyrelsesformand for HCA-abc Fonden, Elvar Vinum.

Samarbejdsaftalen med SAS og Rezidor SAS involverer både H.C. Andersen 2005 Fonden - fonden bag den officielle kulturelle fejring af H.C. Andersens fødselsdag i 2005 - og HCA-abc Fonden - den nystiftede fond til bekæmpelse af analfabetisme i H.C. Andersens navn. SAS og Rezidor SAS bliver ved aftalens indgåelse hhv. Official Carrier og Official Hotels i forbindelse med H.C. Andersen 2005. Samtidig vil SAS og Rezidor SAS støtte HCA-abc Fondens kamp for at lære børn og unge verden over at læse og skrive.

Liv at reise
"Det er Liv at reise" - så præcist sammenfattede H.C. Andersen rejsens betydning, da han som 26-årig var på rejse gennem Tyskland og som så ofte med H.C. Andersen er ordene ikke blevet mindre sande gennem årene. Det er derfor også helt i H.C. Andersen ånd, at rejsen får en central betydning for fejringen af hans 200-års fødselsdag. Samarbejdsaftalen mellem H.C. Andersen 2005 Fonden og SAS og Rezidor SAS sikrer, at de tusindvis af rejser, der vil finde sted i forbindelse med fejringen kan forløbe hurtigt og nemt.

Med samarbejdsaftalen skabes der mulighed for, at alle H.C. Andersen 2005 Fondens kunstneriske samarbejdspartnere nu kan rejse jorden rundt med SAS til reducerede priser. Hele den lange række af danske teaterfolk, skuespillere, musikere, balletdansere og kunstnere af enhver art får nu mulighed for at turnere verden rundt i H.C. Andersens navn. Dertil kommer, at Rezidor SAS tilbyder rabatterede hotelophold til de turnerende kunstnere i de fleste større byer i verden. Aftalen vil tillige gælde for ansatte hos H.C. Andersen Fonden 2005 og HCA-abc Fonden. 

I forbindelse med den store fejring af H.C. Andersens 200 års fødselsdag 2. april 2005, bliver alle H.C. Andersen-ambassadører inviteret til Danmark for at overvære de mange fødselsdagsbegivenheder i Odense og København i dagene 1.-3. april. I den forbindelse vil SAS stå i spidsen for den enorme opgave det bliver at transportere de mange H.C. Andersen-ambassadører fra nær og fjern til H.C. Andersens hjemland, ligesom Rezidor SAS vil sørge for indkvartering af de mange prominente gæster.

Synlighed
Ud over de konkrete tiltag inden for transport og indkvartering vil samarbejdet med SAS og Rezidor SAS også være medvirkende til, at hele verden bliver klar over, at Danmark og en lang række lande verden over fejrer H.C. Andersen i 2005. H.C. Andersen 2005 og SAS og Rezidor SAS vil sammen skabe en række tiltag inden for markedsføring og synlighed, som blandt andet vil inkludere information om H.C. Andersen 2005 i SAS-fly (herunder artikler i inflight-magasiner og visning af inflight-videoer) samt udstillinger og anden markedsføring på Rezidor SAS hoteller verden over.

"SAS har indgået en samarbejdsaftale med H.C. Andersen 2005 Fonden, hvor SAS sørger for god og komfortabel flytransport og ligeså gode og komfortable overnatninger på vores hoteller. Til glæde for både de kunstnere og ambassadører, der skal benytte sig af mulighederne, til glæde for H. C. Andersen 2005 Fonden, der har fået en rigtig fornuftig løsning til rejsekontoen og til glæde for SAS, fordi vi er med til at skabe muligheder og gør det på en måde, så vi også tjener penge. Og ikke mindst er det en stor glæde for SAS at kunne bakke op om HCA-abc Fondens arbejde for at lære børn og unge i udviklingslande at læse og skrive," sagde Jørgen Lindegaard, koncernchef for SAS Gruppen, på pressemødet.

Der var ligeledes glæde at spore i stemmen hos Lars Seeberg, der er generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, og han udtrykte sin tak til SAS for, at selskabet oven i at gøre det billigere for HCA2005 Fonden at transportere kunstnere også er med til at gøre Andersen-året synligt via sit informationsarbejde over for de mange rejsende.

"De fleste kan vel forestille sig, hvor dyrt det er at sende en amerikansk teaterforestilling rundt i verden, og med aftalen med SAS er Andersen-året sikret en flyvende start," sagde Lars Seeberg på pressemødet.

Han tilføjede, at såfremt den lettere neurotiske H.C. Andersen ikke havde udviklet flyskræk, er der næppe nogen tvivl om, at han havde rejst verden tynd i flyvemaskine og sandsynligvis siddet ved vinduet, hvis han havde levet i dag.
 
Én millard analfabeter
Samarbejdsaftalen med SAS og Rezidor SAS omhandler også den humanitære fond HCA-abc Fonden, som er stiftet af Bikubenfonden i april i år.  HCA-abc Fondens formål er at bekæmpe analfabetisme blandt børn og unge i H.C. Andersens navn. Ifølge UNESCOs Institut for Statistik findes der i dag omkring én milliard analfabeter, hvoraf 15 procent er børn.

At kunne læse, opleve og forstå H.C. Andersen vil være afgørende for, at kommende generationer af børn og unge kan blive inspireret til et bedre liv. Der er indgået en aftale mellem H.C. Andersen 2005 Fonden og HCA-abc Fonden, som sikrer, at alle virksomheder, der ønsker at benytte sig af H.C. Andersen 2005-logoet, skal støtte HCA-abc Fondens humanitære arbejde.

"Rezidor SAS hotellerne er stolte over at være en aktiv medspiller på en så stor og så vigtig kulturel begivenhed som denne. Både lokalt og på verdensplan støtter vi op om HCA-abc Fondens velgørende formål samt om de mange festligheder og events," siger Roy A. Kappenberger, Regionaldirektør Rezidor SAS Hospitality Danmark & Island.

SAS og Rezidor SAS vil med konkrete aktiviteter bidrage til opfyldelse af HCA-abc Fondens formål, herunder at rejse monetært bidrag til at bekæmpe analfabetisme på verdensplan med særlig vægt lagt på børn og unge i udviklingslande samt at forpligte sig til at iværksætte aktiviteter med det formål at skabe national og international opmærksomhed omkring fondens humanitære arbejde.

"H.C. Andersen skal ikke kun lægge navn til en fejring, der forløber over et år og være en verdensomspændende begivenhed, der afløses af stilhed. H.C. Andersen skal leve videre i menneskers bevidsthed som forfatteren, mennesket, livsnyderen, fortælleren og den rejselystne eventyrer, hvis historier til stadighed inspirerer og understreger, hvor vigtigt det er at kunne læse og skrive. Vi er meget stolte af i dag at kunne præsentere HCA-abc Fondens første store samarbejdsaftale med dansk erhvervsliv. Vi takker SAS og Rezidor SAS mange gange for deres store støtte til og interesse for HCA-abc Fondens arbejde med at lære børn og unge i udviklingslande at læse og skrive," siger Elvar Vinum, bestyrelsesformand for HCA-abc Fonden.

På billedet er det koncernchef for SAS Gruppen, Jørgen Lindegaard.
Foto: Jakob boserup.

Fakta om HCA-abc Fonden
HCA-abc Fonden blev stiftet i april 2004 af Bikubenfonden. HCA-abc Fondens formål er at støtte igangværende og nye initiativer og projekter, der hjælper børn og unge i udviklingslande med at lære at læse og skrive. Der er indgået en aftale med H.C. Andersen 2005 Fonden, som sikrer, at alle virksomheder, der ønsker at benytte sig af H.C. Andersen 2005-logoet, skal betale en royalty til HCA-abc Fonden af de produkter, der sælges i forbindelse med kommerciel udnyttelse af tilknytningen til H.C. Andersen 2005-året.


Fakta om SAS og Rezidor SAS Hospitality
SAS Gruppen er Europas 4. største flykoncern og består af både regionale og internationale flyselskaber, hoteller, fragtvirksomhed, handling mv. Et par nøgletal fra 2003: Den samlede omsætning var over 57 milliarder SEK, flyflåden tæller 302 maskiner, der flyves til 130 destinationer over hele verden, og vi råder over 162 hoteller. Scandinavian Airlines var i 2003 Skandinaviens største leverandør af lavpris-rejser - og vil i fremtiden også være til for alle: Både den forretningsrejsende med behov for fleksibilitet og effektivitet - og den meget prisfokuserede privatrejsende.
www.sas.dk

Rezidor SAS Hospitality er en af verdens hurtigst voksende hotelgrupper og har fem hotelkæder i porteføljen: Radisson SAS Hotels & Resorts, Park Inn, Country Inn, Regent og Cerutti. Rezidor SAS inkluderer i dag 220 hoteller i drift og under udvikling i 40 lande. Koncernens strategiske satsning indebærer 700 hoteller i de fem kæder inden år 2012.

I Danmark findes der 10 Radisson SAS hoteller og 3 Park Inn hoteller, med flere Park Inn hoteller på vej. For mere information om Rezidor SAS, besøg 
www.rezidorsas.com

 


Tilbage