HCA NYHEDER Rosendahl lancerer officielt HCA2005-stel

Designfirmaet Rosendahl har udviklet et unikt spisestel med inspiration fra H.C. Andersens univers. Stellet er støttet af HCA2005 Fonden med henblik på at etablere et officielt H.C. Andersen Stel, og det udgør samtidig fondens officielle bryllupsgave til kronprinseparret. Det kan købes i butikker over hele landet fra den 3. maj i år, men har allerede inden lanceringen vundet verdens mest prestigefyldte design-pris "DESIGN PLUS-prisen".

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 22 April 2004

I forbindelse med H. C. Andersens 200-års fødselsdag i 2005 er designfirmaet Rosendahl blevet udvalgt af H.C. Andersen 2005 Fonden til at udvikle det officielle H.C. Andersen Stel. H.C. Andersen Stellet lanceres i Danmark mandag den 3. maj 2004, hvor det kan købes i butikker over hele landet.

Som følge af HKH. Kronprins Frederiks engagerede indsats i forbindelse med H.C. Andersen 2005, hvor han forløbig har forestået udnævnelsen af de første ni H.C. Andersen-ambassadører, glæder Rosendahl sig samtidig over, at H.C. Andersen 2005 Fondens officielle bryllupsgave til kronprinseparret netop bliver det komplette H.C. Andersen Stel til 24 personer. Gaven til kronprinseparret udstilles for offentligheden på Den Sorte Diamant i perioden før brylluppet den 14. maj 2004.

H.C. Andersen Stellet, der i februar i år vandt DESIGN PLUS-prisen - verdens mest prestigefyldte designpris - på Den Internationale Designmesse i Frankfurt, overrækkes som officiel gave til de cirka 150 danske og internationale personligheder og verdensnavne inden for politik, sport, kultur og underholdning, som udnævnes til H.C. Andersen-ambassadører i anledning af H.C. Andersen-året.

Blandt de udnævnte H.C. Andersen-ambassadører figurerer fodboldspillerne Pelé og Paolo Maldini, atleten Cathy Freeman, basketballspilleren Yao Ming, skuespillerne Harvey Keitel, Susan Sarandon, Connie Nielsen, Ghita Nørby, Susse Wold og Bodil Udsen samt kunstneren Per Arnoldi og Lin Utzon selv.

Rosendahl donerer et beløb af hver solgt produkt fra H.C. Andersen Stellet til den netop etablerede humanitære danske fond HCA-abc Fonden, der skal arbejde for global bekæmpelse af analfabetisme i H.C. Andersens navn.


Tilbage