HCA NYHEDER Andersens romaner i tre bind

Anden del af "H.C. Andersens samlede værker 1-18" netop udkommet i tre bind, hvor læseren får serveret de tekstkritiske udgaver af digterens romaner. Det Danske Sprog- og Litteraturselskab står bag udgivelsen i samarbejde med forlaget Gyldendal.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 07 April 2004

Før H.C. Andersen begyndte at skrive eventyr, var han overbevist om, at det var en karriere som romanforfatter, der ventede forude. En tanke han aldrig kunne slippe helt, og som førte til en løbende romanproduktion gennem hele livet.

Det er disse romaner, der nu udkommer i tre bind som anden del af "H.C. Andersens samlede værker 1-18" udgivet af Det Danske Sprog- og Litteraturselskab i samarbejde med Gyldendal.

I bind 4, 5 og 6 af udgivelsen præsenteres vi for de tekstkritiske udgaver af romanerne "Improvisatoren" (1835), "O.T." (1837), "Kun en spillemand" (1837), "De to baronesser" (1848), "At være eller ikke være" (1857) og "Lykke-Peer" (1870).

Enormt arbejde
Det Danske Sprog- og Litteraturselskabs filologer har siden 1987 arbejdet på at rense teksterne for aflejrede fejl og givet dem en eventuel kommentar med på vejen, uden at det på nogen måde overskygger oplevelsen af værket selv.

Et enormt arbejde vi med de tre seneste bind i den store udgivelse kan nyde den foreløbige frugt af i selskab med en H.C. Andersen som både romanforfatter og illustrator, da teksterne er suppleret med 140 af digterens egne tegninger fra sin rejse til Italien 1833-34.

I øvrigt bragt kronologisk så læseren kan følge hans rute fra Schweiz, Italien rundt og hjem via Østrig og ledsaget af klip fra dagbøgerne undervejs.

"H.C. Andersens samlede værker 1-18" er støttet af H.C. Andersen 2005 Fonden.


"H.C. Andersen: Romaner I-III"
Det Danske Sprog- og Litteraturselskab/Gyldendal
1774 sider
1200 kroner

 


Tilbage