HCA NYHEDER HCA2005 lanceret i Italien

Galleria Meravigli i Milano udgjorde rammen om lanceringen af H.C. Andersen 2005-fejringen i Italien, da fire italienske H.C. Andersen-ambassadører blev udnævnt, og de italienske HCA2005-projekter præsenteret.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 30 Marts 2004

Det verdensomspændende fejring af H.C. Andersen i 2005 blev mandag 29. marts 2004 lanceret i Italien med udnævnelser af fire italienske H.C. Andersen-ambassadører og præsentationen af de italienske HCA2005-projekter. Det skete på et pressemøde i Galleria Meravigli i Milano for den italienske presse.

Italien er det land i verden, der prægede H.C. Andersen og hans værker mest, og italienerne har et tæt forhold til den danske digter. Han besøgte landet for første gang i 1833 som ung mand og returnerede flere gange til sit elskede Italien på sine rejser resten livet.

"Der er ingen tvivl om, at den brede interesse for H.C. Andersen i Italien beviser, at han i virkeligheden var italiener i hjertet. Det er derfor mit håb, at vores initiativer i Italien inden for uddannelse og kultur vil nå ud til ikke blot de italienske børn af idag, men samtidig få de voksne italienere i alle aldre til at ofre tid på en genopdagelse af den H.C. Andersen, som de troede, de kendte," siger generalsekretær for HCA2005 Fonden, Lars Seeberg.

Forståelse for Andersen
Danmarks ambassadør i Italien, Poul Skytte Christoffersen, udnævnte på pressemødet H.C. Andersen-ambassadører inden for områderne kunst, sport og underholdning. Deres opgave bliver at promovere en større opmærksomhed og forståelse for H.C. Andersen i Italien.

De fire italienske H.C. Andersen-ambassadører er:

-  Journalist og tv-vært Maurizio Costanzo.
- Forfatter Vincenzo Cerami
- Formel 1-kører Giancarlo Fisichella
- Fodboldspiller Paolo Maldini

Herefter præsenterede Lars Seeberg de italienske HCA2005-projekter, og italienerne kan blandt andet glæde sig til en helt ny oversættelse af H.C. Andersens samlede eventyr, der er oversat af den førende italienske oversætter af dansk litteratur, Bruno Berni.

Desuden vil en ny H.C. Andersen-udstilling turnere i Italien, lige som der vil være en række gæsteoptrædener af både den danske teater-gruppe Hotel Pro Forma og den columbianske teaterdirektør Enriques Vargas. Herudover bliver der søsat et særligt uddannelses-program omkring H.C. Andersen udviklet af danske uddannelses-institutioner.


Foto: Henrik Salling
Tilbage