HCA NYHEDER Kina, Nordjylland og H.C. Andersen

H.C. Andersen skal være med til at lokke kinesiske turister til Nordjylland.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 29 Marts 2004

Nordjylland går i offensiv for at lokke kinesiske turister til Aalborg og resten af Nordjylland. Et omfattende turistfremstød er allerede sat på skinner og i næste måned tager en delegation af sted til Kina for at overtale de kinesiske turoperatører til at sende turister til Danmark.

Et af argumenterne for, at det er interessant for kineserne at komme til Danmark er H.C. Andersen og fejringen af hans 200 års fødselsdag i 2005.

"Kina er et nyt marked, og kineserne er ikke vant til at rejse. De kender H.C. Andersen, og Danmarks Turistråd er i forvejen i gang med en indsats på det kinesiske marked. Hele Skandinavien er interessant for kineserne, og Danmark har netop indgået en aftale med Kina om samhandel," siger Helge Søgaard til Nordjydske Stiftstidende om baggrunden for det nordjyske turistfremstød.

Delegationen forventer, at kineserne typisk vil rejse en tur rundt i Skandinavien, frem for kun at besøge Danmark. Charmeoffensiven i Kina skal derfor få de kinesiske turister til at lægge vejen forbi Nordjylland, når de nu alligevel er i Skandinavien.

Derfor vil der også i 2005 blive sat ekstra fokus på de aktiviteter, der planlægges i Nordjylland i forbindelse med fejringen af H.C. Andersen. Anni G. Walther forestiller sig blandt andet, at kineserne kan følge en del af den rute, H.C. Andersen tilbagelagde, da han rejste i Nordjylland.

Et andet trækplaster for kineserne er den udstilling Nordjyllands Kunstmuseum arbejder på. Her skal 100 kinesiske kunstneres fortolkninger af H.C. Andersen udstilles.


Tilbage