HCA NYHEDER Nanna Ditzel og Andersen i Rom

H.C. Andersen blev præsenteret for italienerne indpakket i dansk design og side om side med Lars Von Trier.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 12 Marts 2004

Fra 11. februar til 7. marts dannede Roms nye auditorium, Parco della Musica, ramme om en skandinavisk festival, hvor blandt andet H.C. Andersen spillede en stor rolle. To af festivallens dage var der arrangeret specielle H.C. Andersen oplæsninger, en dag specielt henvendt til de voksne og en dag specielt til børnene.

Præsentationen af Andersen for de voksne stod oversætteren Bruno Berni for. Bruno Berni er cand. Mag i dansk og har blandt andet oversat Peter Høeg til italiensk. Sidste år udkom hans oversættelse af H.C. Andersens samlede eventyr, der blandt andet er årsag til, at Bruno Berni d. 2. april 2004 modtager H.C. Andersen prisen 2004 i Odense.

Bruno Bernis præsentation blev efterfulgt af en oplæsning af den italienske forfatter og H.C. Andersenekspert Vincenzo Cerami, der blandt andet bød på uddrag af "Store Klaus og Lille Klaus".

Børnenes H.C. Andersen dag stod den italienske skuespiller Gigi Proietti for. Han underholdte med forskellige oplæsninger, der blandt andet indeholdt en medrivende genfortælling af "Kejserens nye klæder".

Eventyr og dansk design
Eventyrene dukkede også op rundt omkring i auditoriet under resten af festivallen, hvor børnene kunne boltre sig i områder specielt indrettet til dem med den danske designer Nanna Ditzels møbler.

Disse områder blev ikke kun brugt til leg, men var også hjemsted for små forestillinger og eventyr-fortællinger. De italienske skolebørn fik i den måned festivalen løb over muligheden for at læse, høre og tegne H.C. Andersens eventyr omgivet af Nanna Ditzels design.

Udover Nanna Ditzel og H.C. Andersen blev Danmark også repræsenteret af Lars von Trier, der blev præsenteret for det italienske publikum gennem fremvisninger af hans seneste film Dogville, samt to af hans mere biografiske film.

På den måde fik italienerne et varieret billede af Danmark fra H.C. Andersen til Lars von Trier.


Tilbage