HCA NYHEDER Andersen på kinesisk tv

Et kinesisk produceret tv-drama om H.C. Andersens liv er blandt de 24 projekter HCA 2005 Fonden støtter i Kina.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 11 Marts 2004

Når Kina i 2005 deltager i den verdensomspændende fejring af H.C. Andersen, sker det blandt andet med 24 kulturelle projekter, der alle bærer H.C. Andersen 2005 Fondens logo.

Et af de projekter, der har fået økonomisk støtte af Fonden er et dokudrama, der produceres af den største landsdækkende tv-station i Kina CCTV. Serien kommer til at strække sig over tre til fem afsnit og premieren er sat til april 2005 på CCTV. Seriens mål er at beskrive kinesernes følelser for H.C. Andersen, der i generationer har været en fast del af det kinesiske skolepensum og som langt de fleste kinesere derfor har et forhold til.

Optagelser i Odense
Tv-produktionens budget er endnu ikke fastlagt, men nogle af pengene vil blandt andet blive brugt på en rejse til H.C. Andersens fødeby Odense, hvor det kinesiske tv-hold vil lave optagelser fra digterens fødehjem.

"Det vil være nødvendigt for os at følge i hans fodspor rundt i Danmark. For det første for at dokumentere, hvem han var, men også for at vise det for kineserne. Det vil de være meget interesseret i at vide mere om," siger den unge kvindelige instruktør Chen Jie til Fyens Stiftstidende.

Chen Jie er uddannet hos BBC i England, hvor hun også tidligere har arbejdet. I Kina har hun haft stor succes med at instruere historiskbaserede dokudramaer for CCTV. Serien om Andersen, der går under navnet "Historien om H.C. Andersen", skal også vises i Danmark og andre europæiske lande efter den kinesiske premiere.


Tilbage