HCA NYHEDER Andersen skal være Danmarks Frodo-effekt

H.C. Andersen kan give dansk turisme uanede kræfter på samme måde, som Ringenes Herre har løftet turismen i New Zealand.

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 20 Februar 2004

Som filmen Ringenes Herre har givet New Zealands turisme-industri et løft, kan H.C. Andersen gøre det samme for Danmarks vedkommende. Ikke mindst i forbindelse med H.C. Andersens 200-års jubilæum, der bliver fejret over hele verden i 2005.

Ringenes Herre blev optaget på New Zealand, og her taler man allerede om Frodo-økonomien, skriver Berlingske Tidende. Hver tiende turist, der ankommer til New Zealand, angiver nemlig ønsket om at se de virkelige kulisser til filmene som den væsentligste årsag til deres besøg i landet.

Selv uden Frodo kan vi kopiere konceptet, for vi har H.C. Andersen, og når hans fødselsdag markeres næste år, er det en enestående mulighed for at markedsføre Danmark.

"Hvis ellers vi er dygtige nok til at fortælle, hvad det er for et land, H.C. Andersen kommer fra, så har vi en 'once-in-a-life-time'- mulighed for at få brandet Danmark. Netop i disse år fokuseres der meget på storytelling, og det er lige præcis, hvad H.C. Andersen er," siger kommunikationsansvarlig for HCA2005, Christian Have til avisen.

Han peger endvidere på, at man allerede har en del messer og kongresser, som er placeret i Danmark, fordi der er noget at placere sig op ad.


Tilbage