HCA NYHEDER Storstilet HCA2005-lancering i Kina

Statsminister Anders Fogh Rasmussen udnævner kinesiske H.C. Andersen-ambassadører ved storstilet lancering af H.C. Andersen 2005 i Beijing 27. februar 2004.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 13 Februar 2004

Når H.C. Andersens 200-års fødselsdag markeres med en verdensomspændende fejring i 2005, får Kina en aktiv og meget synlig rolle. En lang række meget store kinesiske projekter inkl. spillefilm, tv-film, udstillinger, koncerter, nyoversættelse, musical samt forskellige danske og internationale co-produktioner, der skal besøge Kina, vil se dagens lys i løbet af jubilæumsåret.

I den anledning står den danske ambassade i Beijing og H.C. Andersen 2005 Fonden bag en storstilet lancering og offentliggørelse af jubilæumsåret i Kina på et pressemøde fredag den 27. februar 2004 i Great Hall of the People i Beijing.

Statsminister Anders Fogh Rasmussen er i Kina på officielt besøg d. 24. - 28. februar 2004 og vil i den forbindelse være vært på pressemødet, som forventes at få stor kinesisk mediebevågenhed. Statsministeren vil på pressemødet udnævne en række af de største personligheder i kinesisk kulturliv til H.C. Andersen-ambassadører, som skal være med til at udbrede kendskabet til H.C. Andersen i Kina.

På pressemødet vil Lars Seeberg, generalsekretær for H.C. Andersen 2005 Fonden, præsentere de kinesiske H.C. Andersen-projekter sammen med repræsentanter fra de involverede institutioner og produktionsselskaber.

Herudover vil producent Katharina Ronnefeld fra DR Radiosymfoniorkestret være tilstede for at præsentere en stor H.C. Andersen-koncertrække, som DR Radiosymfoniorkester vil turnere med i Kina i jubilæumsåret.

Sidst, men ikke mindst, bliver der en særpræsentation af det officielle H.C. Andersen-stel designet af den danske kunstner Lin Utzon og produceret af designfirmaet Rosendahl. Stellet bliver H.C. Andersen 2005 Fondens officielle gave til alle H.C. Andersen-ambassadører og overrækkes for første gang til de kinesiske H.C. Andersen-ambassadører.


Tilbage