HCA NYHEDER H.C. Andersen på spejderlejr

Når KFUM i 2005 afholder deres store korpslejr i Nykøbing Falster, falder det sammen med fejringen af H.C. Andersens 200 års fødselsdag.

Af Camilla Jensen - H.C. Andersen 2005 - 12 Februar 2004

Temaet for KFUM's store korpslejr i 2005 er "Spejderliv ? virkelighedens eventyr", dette tema skal ses i sammenhæng med, at lejren falder sammen med den verdensomspændende fejring af H.C. Andersens fødselsdag i 2005.

Lejren bliver ikke udelukkende en "H.C. Andersen-lejr", men den fynske eventyrdigter får naturligt en vigtig plads i lejrens program, der er bygget op omkring spejdereventyr og eventyrlige oplevelser og udfordringer. Der er dog afsat en dag på lejren specielt til fejringen af H.C. Andersen's fødselsdag. Aktiviteterne på denne dag planlægges i samarbejde med Nykøbing Falster Kommune, et stort antal foreninger og kultur- og handelslivet i Nykøbing Falster.

"Det bliver en H.C. Andersen-festdag, hvor både korpslejrpladsen og hele byen kommer til at summe af eventyrliv," siger formand for Børne- og Ungdomsorganisationernes Samråd, Steen Renner Andersen, til Lolland-Falsters Folketidende.

Ud over de 20.000 spejdere, der gæster Nykøbing Falster i forbindelse med lejren regner man med, at 100.000 gæster forventes at besøge byen i juli 2005, når spejderne fejre H.C. Andersen.


Tilbage