HCA NYHEDER Dronning Margrethe får H.C. Andersen-pris

Hendes Majestæt Dronning Margrethe II er en af de tre kunstnere, der til april modtager årets Hans Christian Andersen Prisen "Mit Livs Eventyr".

Af ms - H.C. Andersen 2005 - 23 Januar 2004

En kunstner, der også er dronning,  en italiensk oversætter med bid og humor og en professor fra Brasilien får alle Hans Christian Andersen Prisen "Mit Livs Eventyr" den 2. april 2004 i Odense.

På H.C. Andersens fødselsdag 2. april uddeler Hans Christian Andersen Priskomité for niende gang tre ærespriser til personer eller institutioner, der formidler, fortolker og fortæller om digteren og hans værker.

Det er som kunstner inspireret af H.C. Andersen, at Hendes Majestæt Dronning Margrethe II får tildelt prisen "Mit Livs Eventyr". Blandt værkerne fremhæver priskomiteen designet af kostumerne til TV-Teatrets "Hyrdinden og Skorstensfejeren", découpager til TV-fimen "Snedronningen" med tilhørende bog og scenografien til balletpantomimen "Kærlighed i Skarnkassen".

Den italienske oversætter Bruno Berni får prisen "Mit Livs Eventyr" for en oversættelse af H. C. Andersens eventyr, som har bid og humor, men ikke den sødladenhed, som er set i flere oversættelser.
Den brasilianske professor Dr. Ana Maria da Costa S. Menin får prisen "Mit Livs Eventyr" for sit arbejde med H.C. Andersen. Dette arbejde omfatter bl.a. doktordisputatsen "O Patinho Feio de H.C. Andersen, O Abrasileiramento de Um Conto Para Criancas" ( Den grimme Ælling af H.C. Andersen, Brasilianiseringen af en fortælling for Børn).

Ærespriserne, der består af en broncestatuette, formet som bogen "Mit Livs Eventyr", er udført af den fynske kunstner Jens Galschiøt, vil 2. april blive overrakt prismodtagerne ved et arrangement i Odense. Det arrangeres i samarbejdet med Odense Kommune og HCA2005-sekretariatet.

Sidste år fik papirkunstneren Sonia Brandes, H.C. Andersen-forskeren Niels Oxenvad og dukkefører og teaterdirektør Antanas Markuckis fra Litauen de tre priser.

Hans Christian Andersen Priskomite består af :
Boghandler Børge Grønne, arkitekt Kristian Isager, sekretær Lis Hedelund, journalist Marianne Koch, direktionssekretær Susanne W. Kristensen, koncerninformationschef Niels Jørgen Langkilde, film- og tv-producent Ebbe Larsen, advokat Jan Moosmand,  og byrådsmedlem (S) Benny Nybo.Se mere om priskomiteen her!
Tilbage