HCA NYHEDER Amatørteatergrupper fra hele verden mødes i 2005

THE MEETING PLACE 2005 skal afspejle H.C. Andersens globale betydning ved at samle en række amatørteaterforestillinger af høj kvalitet fra hele verden.

Af Mikkel Stjernberg - H.C. Andersen 2005 - 21 Januar 2004

Amatørteatergrupper fra hele verden mødes d. 7. ? 15. oktober 2005 i Vestjylland for at sætte fokus på H.C. Andersens liv og univers i en uges amatørteaterfestival. Festivalen, der finder sted under navnet THE MEETING PLACE 2005, arrangeres af Landsforeningen for Dramatisk Virksomhed, DATS (Dansk Amatør Teater Samvirke), og støttes af H.C. Andersen 2005 som et led i den internationale fejring af digterens 200-års fødselsdag.

THE MEETING PLACE 2005 skal afspejle H.C. Andersens globale betydning ved at samle en række amatørteaterforestillinger af høj kvalitet fra hele verden. 12 internationale og 2 danske teatertrupper er inviteret til at deltage i festivalen, som foruden teaterforestillinger er bygget op omkring workshops, forelæsninger og et internationalt symposium.

I festivaldagene får publikum mulighed for at opleve internationale teatertruppers kreative fortolkninger af H.C. Andersens liv og eventyr til billige priser. Et vigtigt formål med festivalen er desuden skabe international dialog om teatrets kunst. Således skal festivalens forestillinger diskuteres på et afsluttende symposium, hvor der også kommer spot på aktuelle tendenser inden for teaterverdenen. 

Allerede på nuværende tidspunkt kan DATS afsløre to af de udvalgte teatertrupper: Fra Bungeiza Theatre Company, Toyama i Japan kommer den unge danseteatergruppe KASAI Dancing Company. Forestillingen vil blive produceret med henblik på H.C. Andersen 2005 og spillet i Japan og til The Meeting Place-festivalen i Danmark, foruden andre steder i verden. Fra Moskva kommer 'The Young Actors Musical Theatre' med deres version af 'Snedronningen' hvor scenografien udgøres af en gigantisk faldskærm.

De øvrige 12 udvalgte teatertrupper vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

THE MEETING PLACE 2005 arrangeres af DATS og en række amatørteatergrupper med støtte fra H.C. Andersen 2005 Fonden og Esbjerg Kommune.Læs mere her!
Tilbage